Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Недбалість лікарів занапастила дитину на Луганщині

1 лютого 2013, 23:38
Дата ефіру/події: П’ятниця, 1 лютого 23:38

Помилка лікарів чи брак діагностичного обладнання? На Луганщині, в селищі Тошківці, померло немовля. Батьки семимісячного хлопчика твердять - винні місцеві медики: вони не виявили в дитини вади серця, натомість лікували звичайну застуду.

Ікони, свічкИ, чорні хустки на головах - у родині Смирнових жалоба. Тут оплакують семимісячного Дмитрика.

- За счет вот этой дырочки он жил. Если бы она затянулась сразу в первый день - он бы умер сразу. А так как трехкамерное сердце, вот эту мембрану нужно было убрать, там операция легкая.

Одразу після виписки з пологового будинку за малюком наглядав сільський педіатр. Її викликали й тоді, коли хлопчик почав кашляти. Медичка поставила діагноз і призначила лікування.

Людмила Васильченко, бабуся померлого немовляти:

- Выписала нам лекарства. По поводу хрипов сказала, что там не воспаление, не бронхит - я ей намекала, что может быть что-то с этого. Она сказала, что там все нормально.

Тож батьки лікували ГРВІ, але поліпшення не наставало. Рідні просили лікарку відправити синочка на додаткове обстеження, проте вона була невблаганною. Мовляв, приводів турбуватися немає - в дитини звичайна застуда. 

Юлія Смирнова, мати померлого немовляти:

- Он у меня был здоровенький, постоянно улыбался, набирал вес, все было хорошо. Они угробили мне здорового ребенка.

Сільській педіатр твердить: що у Дмитрика не вада, а ГРВІ - була певна.

Ольга Богдан, сільский лікар-педіатр:

- Если бы я подозревала что-то - я бы вас направила на консультацию. Но если я ничего не слышала - как я могла?

- Но ваше ж упущение, получается, Ольга Петровна? Скажите вы как врач.

- Хорошо, ладно, я согласна, мое упущение. Но не все же прослушивается.

Педіатр виправдовується далі: ваду серця мали помітити ще в пологовому будинку. Адже там - сучасна техніка. А в селі її ніколи не бачили. Натомість у перинатальному центрі кажуть: такий діагноз поставити теж не мали змоги, тому й виписали немовля як цілком здорове.

Микола Коваленко, головний лікар Первомайського перинатального центру:

- Трехпредсердное сердце - редкий порок, встречающийся в доле процента. Диагностировать его на нашем уровне невозможно.

Нині родина Смирнових збирає папери для суду - позиватиметься на лікарів. У сім'ї кажуть: вивчили всю медичну документацію і виявили факти фальсифікації записів у картці малого пацієнта. Мати вимагатиме об'єктивного розслідування причин смерті синочка та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Недобросовестные врачи появились везде, даже там, где им по сути нельзя быть. Теперь у нас жизнь матерей и рождение детей под все большим и большим вопросом. Обиднее всего, что причина всему - деньги и только деньги. Если бы врачи спасали людей не думая о выгоде - было бы меньше их жертв. Вот то, что творят врачи в Самаре agulik me/krasota-i-zdorove/idk-samara
Наталья 31.07.2014, 13:09 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.