Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Олександр Пабат попав у реанімацію через несправний феєрверк

5 лютого 2013, 21:50
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 лютого 21:50

У столиці при смерті депутат Київради. Олександрові Пабату в обличчя влучив феєрверк. Лихо сталося в заміському будинку політика, перед очима всієї родини.

Це було свято. Олександр Пабат відзначав його з родиною та друзями. Частиною програми був феєрверк. І подейкують, запускав політик його сам. Утім, виникла затримка. Він пішов подивитися - що за негаразди, тієї миті вогнеграй злетів. Просто депутатові в обличчя.

За неофіційною інформацією, у 38-річного депутата Київради потрощені кістки обличчя, він утратив обидва ока. Нині лікарі борються за його життя. І жодних прогнозів не дають. Надати коментар "Свідкові" медики відмовилися. 

- Це ж, вибачте - невелика артилерійська установка.

Олег Костюченко, старший інспектор Деснянського РВ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Зазвичай використовується побутова піротехніка - тобто порох побутовий, не бойовий, який виштовхує ракету з установки.

Фахівці кажуть: піротехніка - та сама бомба. Тому з нею треба поводитися обережно. Коробку важливо встановити й зафіксувати поза зоною житлових будинків, дерев, ліній електропередач і натовпів людей. Підпалювати швидко й на відстані витягнутої руки. А потім бігти, на десятки метрів.

Хлопцеві на відео просто потрощило руку. Приблизно, як і цьому манекенові під час навчань МНСівців.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Підходити до феєрверка не можна впродовж 5 хвилин після того, як він відстріляв, про це чітко написано в інструкції. Утім, якщо жодного пострілу з нього не пролунало, правило 5 хвилин не відміняється.

Адже не вистрілити може з багатьох причин. Приміром, ґніт зволожився, чи салют довго "думає".

Володимир Беднарчик, керівник Деснянського РВ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Якщо вона не вибухнула, то краще просто прийти та залити її водою, ми не знаєм, які там процеси відбуваюится всередині, можливо, там іде якесь тління, і вона може вибухнути і через 5, і через 7 хв., і через 10.

Нетерплячка може зробити з людини каліку. Так сталося з 12-річним хлопчиком у Казахстані. Обидва ока школяра спечені внаслідок невдалого запуску феєрверка. Підліток став інвалідом на все життя. 

- Може поранити, може пробити.

Рятувальники наголошують - потужності ракет в отаких коробках може вистачити, щоб позбавити людину голови.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
а еще горе предприниматели продают просроченную пиротехнику .срок реализации 2009 год!!!!!!!!!такую пиротехнику я купил(петарды) в якобы специализированном магазине "Фейерверки"возле Жулянского моста.Наверное для предпринимателя важнее всего нажива,а на остальное наплевать..........
алекс 07.02.2013, 14:32 ответить
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.