Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мешканці Київщини вимагають розслідування смерті юнака

5 лютого 2013, 23:30
Дата ефіру/події: Вівторок, 5 лютого 23:30

Прокуратура обіцяє знайти винного в убивстві школяра в селищі Гребінках на Київщині. Спочатку міліція відмовилася порушувати справу, списавши смерть хлопця на нещасний випадок. Але обурені мешканці вийшли на вулицю і домоглися поновити розслідування.

17-річний Юрій Нестеренко був гордістю школи, активно займався спортом, вигравав призові місця. Вчителі просто не ймуть віри, що хлопець більше не з'явиться у класі.

Олена Пльондер, класний керівник Юрія:

- Я його поважала, я його любила, бо був гарною дитиною. Може, він став жертвою якогось такого інциденту, але сам спровокувати він не міг. Я була в шоці. Я б ніколи не подумала, що це міг бути Юра.

Одного вечора хлопець відпочивав на дискотеці. Ніхто й не помітив, як він кудись пішов. За годину друзі вдарили на сполох, бо довго не відповідав Юрин телефон.

Артем Григорчук, товариш загиблого:

- Ми його шукали усю ніч. Ми були у всіх барах, навіть на льод вийшли, його шукали і гукали.

Знайшов хлопця його брат - уже мертвого. Він одразу викликав міліцію та швидку. А коли забирав тіло з моргу для поховання, заключення експерта родича просто ошелешило.

Сергій Скляренко, брат загиблого:

- Мені дали заключення таке, що в мене брат помер від переохолодження, а що ознаки насильницької смерті чи побої якісь - нічого не зазначено.

У міліції версію вбивства відкидають, але рідні та друзі загиблого, які бачили його тіло, на сто відсотків переконані - Юрія хтось убив. Усією громадою мешканці Гребінки повстали проти рішення правоохоронців.

Світлана Курак, мати загиблого:

- П'яний був і все! П'яний, пішов і замерз. Він не любив. Дома чи празник, чи шо, він казав: а не можна без того обійтись? Він був протів. Хочеться просто його душу очистити, щоб не казали, що п'яниця, напився там і замерз.

Віктор Гашенко, товариш загиблого:

- На тілі видно побої, ніс побитий, очі, тут була рана, то єсть видно, що падать так - це просто нереально.

Сергій Скляренко, брат загиблого:

- Всі руки були повністю здерті, штани були опущені і на ногах були ознаки, що його хтось бив, копав, подряпини.

У прокуратурі розуміють обурення людей. Там вимагатимуть покарання для міліціянтів, що так зневажливо поставилися до своєї роботи й постраждалих. А розслідування справи обіцяють поновити.

Ян Стрелюк, Васильківський міжрайонний прокурор Київської області:

- Не всі свідки і очевидці подіїї були допитані в цьому кримінальному провадженні, надано вказівки зокрема призначити і судово-медичну експертизу, яка дасть відповіді на питання, що стосується причини смерті, тому істину ми в найближчий час безумовно встановимо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
это кацап его убил , они умрут !
не нестеренко,а кудрявцев
Ірина 06.02.2013, 20:51 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.