Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові школярі наковталися пігулок для схуднення з наркотичною дією

6 лютого 2013, 21:49
Дата ефіру/події: Середа, 6 лютого 21:49

Четверо восьмикласників отруїлися піґулками в Харкові. Троє дівчат і хлопець потрапили до реанімації. Медикам і батькам вони пояснили, що вживали препарат для схуднення. Та згодом стало відомо - баклофен - а саме цей засіб ковтнули діти, призначають за менінгіту, інсульту, склерозу. "На вулиці" він відомий як наркотик.

Баклофен четверо 8-класників вжили вранці перед уроками. Двоє дівчат ковтнули по 4 піґулки, одна - шість. Хлопець відважився тільки на одну.

Ольга Голенкова, директор школи №102 м. Харкова:

- Они где-то узнали, что можно похудеть таким образом. Ну, а мальчик за компанию, я думаю!

На уроці учням стало зле, педагоги терміново викликали швидку. З симптомами медикаментозного отруєння підлітки опинилися в реанімації.

Денис Мишков, прокурор Комінтернівського району м. Харкова:

- Как пояснили сами ребята, трое из них приняли за компанию, а девочка, которая предложила употребить этот препарат, якобы им сказала, что это для похудения.

Інцидент і педагоги, і чиновники від освіти коментують неохоче. Мовляв, діти - неповнолітні, і розголошувати інформацію про них - то порушення закону. Головне, на чому наполягають: піґулки учні вживали за межами школи, а це поза сферою відповідальності вчителів.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови:

- Скорая была вызвана вовремя, медицинская помощь оказана в полном объеме. Девочки находятся в хорошем состоянии, никаких осложнений, проблем после этого события у них в жизни не будет.

Поряд зі школою, на транспортній зупинці - аптека, в якій дівчата начебто купили препарат для схуднення.

- Приведите! Покажите!

- Они в больнице сейчас, в реанимации.

- Какая реанимация? Я вообще первый раз об этом слышу, об этом случае.

В аптеці факт продажу баклофену заперечують: його взагалі немає в асортименті, до того ж, це рецептурний препарат, і видати його підліткам не могли.

Яна Косак, провізор:

- У нас на данный момент сейчас препаратов от похудения практически нет. Потому что, во-первых, не сезон. Все миорелаксанты - они по рецепту. И они не идут для похудения.

Де учні взяли піґулки, у прокуратурі, яка розслідує інцидент, ще не знають. Кажуть - триває перевірка, про аптеку відомо тільки зі слів самих підлітків. Якщо стане відомо, що діти купували препарат саме там - ліцензії можуть позбавити всю мережу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
в аптеке все продается именно в этой сети
арам 06.02.2013, 22:14 ответить
откуда вам известно?
ЖУК 07.02.2013, 18:38 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.