Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Викритий педофіл продовжує очолювати гімназію в Бердичеві

6 лютого 2013, 22:30
Дата ефіру/події: Середа, 6 лютого 22:30

Мешканці Бердичева оговтуються від шоку. Спочатку вони не йняли віри, що директора місцевої гімназії затримали за підозрою в педофілії. А згодом їх здивувало інше - суд відпустив педагога під заставу 46 тисяч гривень, але підозрюваний досі є керівником навчального закладу.

Це відео шокувало всю Україну. Напівголого чоловіка затримують спецпризначенці УБОЗу. Зі слів правоохоронців, на кадрах - директор Гришковецької гімназії, депутат Бердичівської міської ради кількох скликань, заслужений учитель. П'ятдесятивосьмирічного педагога затримали, коли він схиляв до статевих стосунків учня, з яким працював як репетитор.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Директор гімназії мешкає в цьому підїзді, тут він має дві квартири, в одній живе разом з родиною, в іншій - приймав учнів.

Ніхто з родичів не знав, що робить педагог зі школярами. У гімназії, де він досі за директора, кажуть: живе як усі - має дружину і двох синів. Потягу керівника до нетрадиційного кохання ніхто не помічав.

Тетяна Еверт, заступник директора Гришковецької гімназії:

- У нього прекрасна родина, в нього двоє дорослих синів, він дуже опікувався своєю родиною, він дуже переймався проблемами дітей. Зараз в нього внук нещодавно народився.

Освітянина затримали в четвер, а вже в суботу місцевий суд відпустив його під заставу. Директор одразу ж прийшов до школи та зібрав речі.

Тетяна Еверт, заступник директора Гришковецької гімназії:

- Мені сказали, що він привітався, і потім швиденько пішов, навіть не попрощавшись. Я його не бачила. Там, де він пройшов, він привітався з людьми і все. Нічого не прощався, тільки сказав, що це все неправда, не вірте.

Батьки учнів шоковані: як за такого відео судді наважилися відпустити затриманого?

Інна, мати школярів:

- Це є несправедливо, тому що закон повинен бути всім однаковий, а це, що вчора було сказано на всю Україну - що заплатив 46 тисяч і його відпустили - це є несправедливо. Мені страшно, бо в мене двоє синів учиться у цій школі, а говорять іменно що йому хлопчики подобаються.

Місцеве управління освіти звільнити з посади директора без рішення суду не може. Хоча там визнають - після скандалу педагогом він навряд чи буде.

Неля Онищук, керівник управління освіти Бердичівської райдержадміністрації:

- Незалежно від того, підтвердяться, не підтвердяться дані факти, я розумію, що це вчинок антиморальний, і вирішити питання про подальшу долю даної людини, звичайно, потрібно. Офіційно він є директором, поки не буде ніякого повідомлення з органів внутрішщніх справ, я не маю, ми не маємо права до нього вжити ніяких заходів.

Водночас прокуратура намагається оскаржити рішення суду, який відпустив підозрюваного під заставу.

Владислав Фіник, заступник прокурора Житомирської області:

- Ми звернулися одночасно з клопотанням до Корольовського районного суду Житомира з проханням про відсторонення підозрюваного від займаної посади. Протягом трьох днів це клопотання буде розглянуте і прийняте рішення. В той же термін ми очікуємо рішення суду на нашу апеляцію щодо запобіжного заходу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
никто даже не знал, чего за бред. В каждой школе где он работал был такой же скандал – но благодаря родственникам и кумам которые сидят в креслах чиновников как местного и столичного аппарата все спускали на нет.
Саша 13.02.2013, 10:36 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.