Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Ковелі дитина задихнулася через повітряну кульку

7 лютого 2013, 20:53
Дата ефіру/події: Четвер, 7 лютого 20:53

Звичайна надувна кулька спричинила велику трагедію у волинському Ковелі. Коли вона луснула, малюк віком два з половиною роки запхав у рота гумове шмаття. Витягти його самотужки батьки не змогли. Викликали швидку, втім, лікарі лише констатувати смерть дитини.

Мешканці цього будинку на вулиці Коновальця в жалобі. Вікна зашторені, двері замкнені. Кілька днів тому тут померла дворічна дитина. Сусідка пані Наталка каже, хлопчик був життєрадісний - найліпшим компаньйоном в іграх для її онуків.

Наталка Філюк, сусідка:

- Трагедія для всіх: і дідусь, і бабуся  - всі без пам'яті.

- Це перша дитина їхня?

- Перша.

- А їм скільки років, батькам?

- Ой, десь біля 20. Зовсім молоді.

Лихо сталося вечірньої пори. Маленький Павлик із батьками бавився гумовою кулькою. Певної миті вона луснула, тож дорослі пішли до іншої кімнати по нову. Саме за ці кілька секунд синочок устиг запхати до рота гумове шмаття. Що дитині зле, помітили, коли з рота малого потекла помаранчева піна, й бідолаха впав на підлогу. Спершу батьки намагалися самотужки прочистити дихальні шляхи, а коли не змогли - викликали швидку. 

Сергій Палайда, керівник служби швидкої допомоги м. Ковеля:

- Прибули на місце за три хвилини. Але, на жаль, не дивлячись на усі зусилля, дитину врятувати не вдалося. За попередніми даними, попала надувна кулька в дихальні шляхи і в дитини наступила асфіксія. Він проводив реанімаційні дії: намагався механічним шляхом дістати це стороннє тіло, але не вдалося.

Стороннє тіло - а саме залишки гуми - з гортані дитини витяг уже судмедексперт. 

Віктор Линник, судмедексперт:

- Резинова кулька, як я дістав, по довжині і по параметрах знаходилася при вході у гортань. Була перемішана із слиззю і плотно закривала вхід у гортань.

Такі випадки, коли маля бере до рота якийсь предмет, а потім не може його звідтіля видобути, трапляються часто - твердять лікарі. Тому дитинчат віком до трьох років потрібно особливо пильнувати.

Сергій Палайда, керівник служби швидкої допомоги м. Ковеля:

- В нашій практиці таке часто буває. Але більше, коли діти перекидають на себе окріп. Це від одного до трьох років. Дуже уважним треба бути батькам. І, звичайно, різні дрібні предмети, які можуть потрапити у дихальні шляхи, їх треба остерігатися і не давати.

Нині за малим Павликом у Ковелі тужить уся вулиця. Потерпають люди і за психічний стан молодого подружжя, адже дуже чекало на первістка.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.