Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як боротися із ямами на дорогах

7 лютого 2013, 21:36
Дата ефіру/події: Четвер, 7 лютого 21:36

Баюрне протистояння - водії проти комунальників. У Києві дорожнє покриття лататимуть аж до травня - заявив столичний голова Олександр Попов. Тож поки кермувальникам доведеться майстерно маневрувати. Або ремонтувати свої автівки.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Баюри - вони такі різні. Як і їхні ціни. Ця, приміром, майже дармова. Така може коштувати півсотні. Отака - навіть тисячу. Ми рахуємо гроші не комунальників на ремонт ям. А простих водіїв. Тобто їхні збитки від потрапляння в ковдобини.

Утім, експерти із захисту прав водіїв закликають про наслідки потрапляння в бакаЇ на міських дорогах і трасах не мовчати.

Лев Каплан, віце-президент Міжнародної Федерації захисту прав водіїв:

- Есть закон об автомобильных дорогах, владельцы дорог обязаны возместить материальный, моральный ущерб за то, что некачественное дорожное покрытие.

Рівчак пошкодив авто? Скаржіться.

Іван Боднарук, адвокат:

- Якщо це пов'язано саме з траснпортом, то звичайно позивачами буде Автодор України, а в разі, якщо це пішохід, то тут можна позиватися і до комунальних служб, і до КМДА.

Утім, навідуватися до майбутніх відповідачів треба при повній зброї. Тобто - з доказами. Збирати ж їх варто одразу.

Лев Каплан, віце-президент Міжнародної Федерації захисту прав водіїв:

- Авто в каком состоянии, в котором месте остановился, зафиксировать, сфотографировать, пригласить свидетелей, позвонить ГАИ и ждать приезда.

Доки чекаєте - жартують експерти - попрацюйте творчо. А саме - пофотографуйте дорожнє покриття, передусім рівчака, через якого пошкоджена ваша машина. Потім подбайте, щоби про дефекти асфальту написали правоохоронці.

- Составляется протокол, составляется акт и тогда подается в суд.

Великі шанси вироку на користь автовласника, маленькі - на реальну виплату, зітхають експерти. Можливо, тому випадків судової тяганини між простими водіями й комунальниками небагато.

- Всіх звернень за 2 роки 6, 5 судових ще в роботі, по них рішення ще не винесено.

І лише один автовласник обстояв свою правоту й відсудив 25 тисяч гривень.

Василь Мельниченко, головний інженер Київавтодору:

- Балансоутримувач ШЕУ Шевченківського району, програвши судовий позов громадянину, за рахунок прибутку підприємтва, але не за бюджетні кошти, а за рахунок своєї господарської діяльності, вони ж крім того що займаються ліквідацію ямковості, вони ж виконують якісь договірні роботи і заробляють, таким чином, щоб утримати колективи.

Тож шанс отримати компенсацію - є.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.