Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як врятувати тварину у столиці

8 лютого 2013, 22:31
Дата ефіру/події: П’ятниця, 8 лютого 22:31

Зазвичай в Україні ныкому рятувати тварин. У цьому ми переконалися, коли до "Свідка" звернулися кияни, які протягом 5 днів марно обдзвонювали всі служби міста з проханням зняти з дерева кота. Чотирилапий видряпався на висоту четвертого поверху, а злізти вже не зміг. Ні підрозділи МНС, ні міська служба порятунку допомагати не захотіли. Мовляв, тварин не визволяють.

Цей котик на дереві спантеличив увесь двір. Тварина, ймовірно домашня, волала про допомогу кілька днів. Небайдужі мешканці будинку вирішили рятувати.

Марія Петрівна, мешканка м. Києва:

- Мы в службу по 101 звонили, потом служба спасения - туда звонили. 

- А что вам в 101 говорят?

- Что мы не можем приехать, у нас таких машин нету. Мы не можем приехать, это высоко.

Крім того, всі служби, куди телефонували мешканці, відповідали - тварин  не рятуємо.

Наталя Костянтинівна, мешканка м. Києва:

- Вот Днепровский район, я уже там два телефона обзвонила, они нас послали на 101 номер, пожарники - пожарники дали другой номер. Там с нас затребовали 250 грн, ну ладно, мы уже как-то деньги скинемся.

Рятувати котика тоді ніхто так і не приїхав. Бо у столиці немає комунальної служби, зобов'язаної визволяти чотирилапих. Надзвичайники ж беруться допомагати, лише коли мають час і бажання.

Владислав Шелоков, прес-секретар Департаменту міського благоустрою КМДА:

- Станом на сьогоднішній день ми маємо таку картину, коли комунальна аварійно-рятувальна служба перш за все рятує життя і здоровя людей. Тільки за умови, якщо комунальна аварійно-рятувальна служба не має поточних викликів і є у вільному розпорядженні хоча б одна бригада, тоді фахівці комунального підприємства "Притулок для тварин" звертаються до КАРСу і КАРС вже направляє своїх працівників для того, щоб врятувати ту чи іншу тварину.

Служби порятунку тварин, про яку у столиці говорили кілька років тому, так і не створили. Тож витягати собак із криниць чи знімати котів із дерев у Києві просто нікому.

У цивілізованому ж світі життя кота чи собаки вартує не менше людського. Ось із крижаної води рятують напівзамерзлого пса у США.

А це котеня застрягло у вікні. Та не надовго.

Цьому котеняті також поталанило - бо воно живе в Канаді. Кілька хвилин, і рятувальники за допомоги пожежної драбини опускають чотирилапого на землю. 

Реґґі Козовей, рятувальник:

- Це наш громадський обовязок - допомагати людям, що потребують нашої допомоги. Навіть у таких випадках, як кіт на дереві.

Оцього трапа для котеняти на дереві запропонували рятувальники в одному зі штатів США. Все, що треба було зробити - підставити драбину. І тварина жива-здорова.

Історія з київським котом закінчилася також щасливо. З дерева його зрештою зняли. Верхолази, які взялися це робити, оцінили свої послуги на 500 гривень. Гроші на порятунок чотирилапого люди збирали всім подвір'ям.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Наша Команда Спасения Животных занимается спасением животных в Киеве. В том числе и снятием котов. Тел 093986226два, круглостуточно.
Мих 19.10.2014, 13:14 ответить
Мы тоже несколько дней обзваниваем все службы, отговорки те же самые((( котик высоко на дереве сидит почти неделю(((
17.04.2012

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.