Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дівчинка з Житомирщини десять років бореться з раком крові, ій потрібна допомога!

14 лютого 2013, 20:55
Дата ефіру/події: Четвер, 14 лютого 20:55

Напередодні Дня онкохворої дитини НТН вкотре звертається до своїх глядачів. Допоможіть врятувати життя сімнадцятирічній Ніні Дідик з Житомирщини. Дівчина вже десять років бореться з раком крові. Нині недуга прогресує, тож терміново потрібно пересадити кістковий мозок. На операцію треба 115 тисяч єврів, звичайна сільська сім'я такої суми не має. Тому просить допомогти всіх небайдужих.

Ніна Дідик, хвора:

- Кожен мій день розпочинається з пиття таблеток.

Вже довгі десять років Ніна Дідик - на піґулках, більшу частину свого життя вона бореться зі страшним захворюванням.

Віра Дідик, мати хворої дівчинки:

- В неї дуже заболіла одного дня ножка, і так до ранку вона дуже заболіла, вона так боліла, що вона вже не плакала, а кричала, нам дуже страшний діагноз поставили, хронічний міелоїдний лейкоз.

Відтоді розпочалася боротьба за Ніну. Піґулки тривалий час давали дівчинці можливість жити, але нині організм ослаблий. Ліки вже не допомагають.

Віра Дідик, мати хворої дівчинки:

- Така вже в нас ситуація, нам треба терміново робити пересадку, стан у нас - вже нема куди відтягувать.

Пересадити слід кістковий мозок. Італійська клініка готова прийняти хвору, утім, на операцію потрібні величезні гроші - 115 тисяч єврів. Їх родина з Житомирського села Міньківців просто не має. Мати хворої працює сільською бібліотекаркою. Заробляє тисячу гривень. Батько роботу знайти не може, тож порає господарство. З цього й живуть.

Віра Дідик, мати хворої дівчинки:

- Я хочу звернутися до всіх людей, яким не байдужа чужа біда, чужі проблеми, допомогти мені врятувати мою донечку, зібрати такі кошти.

На операцію Ніні гроші збирають усім миром. Завдяки односельцям є 50 тисяч гривень.

Світлана Кравчук, секретар Міньковецької сільради:

- Ми звернулися до всіх організацій, яких тільки могли, до орендарів, які орендують землю, до односельчан.

Світлана Олексюк, директор будинку культури с. Міньківців:

- Вона так хоче жити, як ми всі разом взяті не хочемо жити, як хоче ця дитина, і вона стремить до цього, і вона живе і вірить.

Ніна не втрачає надії на своє одужання. Окрім того, мріє піклуватися про безприхисних тварин. Хоче відкрити власний притулок. Одне життя вже врятувала - цього красеня Васю. Колись дівчина знайшла його побитого. Зараз же кіт неймовірно вдячний своїй хазяйці за турботу.

- Вася, дай мені чмоки, якщо чмоки дасть. Ну він маленький був, побили його, то я його з піпетки викормила, це зараз мій кіт.

Ніна восьмого березня відзначатиме день народження. Мріє, що святкуватиме в італійській клініці, де їй зроблять операцію. Поки батьки напитують доброчинний фонд, який би допоміг грішми на пересадження, щоб не гаяти часу - терміново потрібно шукати донора. А на це слід якнайшвидше назбирати 25 тисяч єврів. Глядачам НТН вже не раз таке вдавалося. Тож спробуємо врятувати ще одне  життя.

- Я вилічусь і приїду в Україну вже здоровою, я дуже цього хочу, це зараз моя найперше мрія.

РЕВІЗИТИ ДЛЯ НАДАННЯ ДОПОМОГИ:
Райффайзен Банк Аваль
МФО 380805
ЕДРПОУ 2620509664
Розрахунковий рахунок 262012332138
Отримувач: Дідик Віра Петрівна на операцію для Дідик Ніни
(098) 836-66-48 - Віра Дідик, мати хворої дівчинки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.