Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мешканці луцького гуртожитку десяту зиму мріють про тепло

14 лютого 2013, 22:14
Дата ефіру/події: Четвер, 14 лютого 22:14

Комунальний клопіт у Луцьку. Десяту зиму поспіль мешканці одного з гуртожитків мерзнуть у своїх кімнатах. Через неналежне теплопостачання люди ніяк не позбудуться бронхітів, а від грибка на стелі просто задихаються. Навіть у неморозну погоду температура тут заледве 10 градусів.

ЦьомУ будинку на вулиці Ландау за півсотні років. Він - у власності місцевого цукрового заводу. Люди вчасно платять за комунальні послуги по 300 гривень, утім вигод від того обмаль. Батареї заледве теплі, гарячої води немає роками.

Михайло Корнійчук, мешканець гуртожитку:

- Ви знаєте, що ми не маємо де помитися? Ми миємося у туалеті. Нагріваємо воду на плитці, беремо її з миски - і так миємося.  Але ж ми платимо за все!  

У будинку від комунальної сваволі страждає півсотні людей. Через сирість і низьку температуру лущаться стіни, гниють вікна, а в кімнатах тхне цвіллю. Мешканці хворіють. 

Світлана Редчич, мешканка гуртожитку:

- Я во кашляю, бо бронхіт маю. Вже хронічний бронхіт. Це від тої сирості. Всі стіни сирі. 

Кого звинувачувати - заручники смороду й бурульок достеменно не знають. Просять журналістів Свідка з'ясувати ситуацію в керівництва цукрового заводу. Там на інтерв'ю погоджуються, але поточнюють: гуртожиток у власності підприємства, проте опалює його не воно. А комунальна фірма Луцьктепло. 

Володимир Костик, заступник голови правління приватного акціонерного товариства:

- В них є ліміти на витрати газу. Ви знаєте, скільки зараз коштує газ. Ви, якщо живете в Луцьку, бачите, яка температура і у вашій квартирі. І як вона міняється. Вони навіть аналізують по Інтернету погодні умови і зменшують за день-два температуру у системі.

Поліетилен на вікна, обігрівачі під ноги, одягнутим у ліжко - так люди рятуються від осінньо-зимового холоду вже багато років. Комунальники ж дивуються: опалюють добре, а через що клопіт - не доберуть.

Іван, працівник комунального підприємства:

- Ми тепло даємо. Йдуть атмосфери. Там рядом дома, які є, то вони не жаліються. По тій самій стороні, а ті чогось жаліються.

Через що клопіт - нам пояснив колишній комунальник. Виявляється - застаріла система тепломережі.

Матвій Веремійчик, колишній працівник комунальних служб:

- Кінцева траса. Там на поселку йде сотка труба, а у нас іде сороковка -п'ятдесятка, не більше. Кинути сюди тих двісті метрів хоча би вісімдесятку трубу, і воно все зміниться.

- А що для цього потрібно?

- Щоби Луцьктепло у бюджет заложив.

Та на цей рік у бюджеті підприємства - дірка. Тож про тепло в оселях люди вже й не мріють.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.