Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столичному ресторані рвонув газовий балон

18 лютого 2013, 21:08
Дата ефіру/події: Понеділок, 18 лютого 21:08

Вибух в одному зі столичних ресторанів: рвонув 20-літровий балон із пропаном. До лікарні потрапили одинадцятеро людей. Троє - на межі життя і смерті.

Стовп диму й відчайдушний жіночий крик - таке почули мешканці будинку на вулиці Великій Васильківський, 23. Ці старовинні будинки здригнулися від вибуху по обіді. Він пролунав у підвалі: в ресторані "Апрель". 

На місце одразу почали з'їжджатися екстрені служби. Утім, до епіцентру надзвичайної події дістатися було зась. На оцих аматорських кадрах видно - пожежні і швидкі скупчилися біля невеличкої арки, в якій і розташований ресторан. МНСівці мусили зсередини виносити людей.

Свідки розповідають - вибух пролунав на кухні ресторану. Здетонував 20-літровий газовий балон. Загалом їх було п'ять. Чотири обережно винесли МНСівці.

- На нас только потолок упал. Ребята, там кухня, они были закрыты, заблокированы.

Вибухова хвиля рознесла мало не півзакладу. Рятувальники насилу звільнили людей із пастки.

Ігор Михалко, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

-  Постраждало 11 осіб, працівники цього закладу, на момент вибуху відвідувачів в ресторані не було.

Лариса Мильникова-Сатиш, керівник прес-служби ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Серед потерпілих - 3 особи з 80% опіків, та 7 осіб з незначними ушкодженнями різного ступеню, всі вони госпіталізовані у медзаклади столиці, та 1 особа амбулаторно звернулася до лікарів.

Нині заклад зусібіч оточений правоохоронцями.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Те, що коїться в самому ресторані, ми побачити не можемо, нас не пускають туди охоронці та міліціянти. Утім наслідки вибуху можна побачити біля сусіднього будинку. Ось так вибуховою хвилею просто вирвало шматки асфальту.

Іван Іванович - мешканець будинку 25 на Великій Васильківській - показує, що за гармидер тепер у квартирі.

Іван Іванович, мешканець м. Києва:

- Ну если стол був пригружений мебеллю, його перевернуло, поставило на диби, а стол нелегенький.

А отаке скоєно в будинку з підвалом. Він стінкою межував з "Апрелем". Постраждалим місцеві мешканці співчувають. Утім, і радіють. Врешті спокійно посплять. 

- А якже, незручності - в три часа ночи бум-бум-бум! Чи вони пляшуть, чи вони танцюють, а как же двор - это что, не незручность? Это что за цыганские шатры?

Нині заклад зачинений. Всередині працюють експерти. Про причини надзвичайної події - ані пари з вуст.

- Експертні висновки фахівці нададуть пізніше.

- Порушено кримінальне провадження за ч1 ст 271 ККУ.

Винуватцям вибуху загрожує або штраф до восьмисот п'ятдесяти гривень, або виправні роботи, або обмеження волі до двох років - за порушення вимjг законодавства про охорону праці, що заподіяло шкоду здоров'ю людей. Адже за державними будівельними нормами України та правилами пожежної безпеки використання газового обладнання в закладах харчування, тим більше в підвальних приміщеннях, категорично заборонене.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.