Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Байдужість чиновників та родичів ледь не довели до смерті хлопчика з Дніпродзержинська

18 лютого 2013, 23:14
Дата ефіру/події: Понеділок, 18 лютого 23:14

У Дніпродзержинську від знущань матері та її співмешканців ледь не позбавив себе життя 8-річний хлопчик. Як катують малого, на власні очі неодноразово бачили його родичі. Та замість повідомити  міліцію - мовчали. А в міській службі у справах дітей зазначають: мати - порядна жінка, а її син перекручує факти й є психічно хворим.

Вже тиждень 8-річний Федір мешкає в центрі соціально-психологічної реабілітаціі. Хлопчик нормально їсть і спить на чистій білизні. Не на камеру малий згадує: після розлучення батьків його життя стало нестерпним. Мати міняла залицяльників, пиячила та знущалася з нього.

Бабця:

- Бабушка, заберіть мене. Дєдушка, заберіть мене, визвіть міліцію. Так тут надо міліцію визивать кожний день, як вони його турту…тортують.

Попри благання онука, міліцію викликали не дорослі, а сам хлопчик.

Марина Зубченко, в.о. керівника відділу Дніпродзержинського МУ міліції:

- Избивает его резиновым шлангом, также ребёнок рассказал о том, что сожитель матери посылает его неоднократно покупать водку в лоток.

Миски з фекаліями, брудний посуд та залишки їжі, нема води й обігріву. Побачивши таке, міліціянти терміново відвезли Федю у притулок.

Марина Зубченко, в.о. керівника відділу Дніпродзержинського МУ міліції:

- Антисанитарные условия, постель ребёнка очень длительное время не стиралась, как такового места, где бы он мог учить уроки, тоже отсутствовало.

Мамаша:

- Это вот этот столик, где он занимается, да?

- Да, это не убранная квартира, да.

- Это столик, где он делает свои занятия, да?

- Да, да, да.

Про жахливі умови життя малого розповідають і родичі.

Раїса Андріївна, родичка хлопчика:

- А я спав на полу. - А чого ти спав на полу? В тебе кровать є. - А дядя Вова спить на моєй кроваті, а мене мама ложе на полу. Голі пороздіваються перед ним і занімаються…- Сексом? - Сексом при ньому.

Утім представники міської служби у справах дітей порушень чомусь не завважили. До останнього запевняли - матуся добра господиня, а в сусідньому будинку, де мешкає дідусь хлопчика, взагалі райські умови. До того ж, чиновники твердили - хлопчик психічно хворий і знай вигадує.

Наталя Гончар, керівник служби у справах дітей Дніпродзержинської міської ради:

- В доме есть отдельная комната, где живёт ребёнок. Будем говорить так. Там его личные вещи, там его игрушки, там мягкие игрушки, там же учебники и тетради.

Та коли чиновниця почула про оперативне відео міліціянтів і розповіді родичів - почала казати інше.

Наталя Гончар, керівник служби у справах дітей Дніпродзержинської міської ради:

- Семья очень проблематичная. Естественно, что будет заниматься и центр социальных служб этой семьёй. Если будет доказано, что мать виновна, естественно что будут приняты к ней самые серьёзные меры наказания. И если необходимо будет, мать будет лишена родительских прав. Мальчика 8-ми лет городская служба и служба Заводского района в обиду никому не даст.

Та цим гучним заявам родичі не ймуть віри. Кажуть - через бездіяльність чиновників ледь не сталося трагедії.

Раїса Андріївна, родичка хлопчика:

- Приложив нож, один положив, а другий приложив до того… До вени? До вени. Аня потом видно ж почула, вже прибігла сюди і відкрила його. Він кидається, міліцію до телефона. Він жде, понімаєте, він жде, що його защитять, уже дитина, і він кинувся, а вона обірвала провід.

Нині за фактом численних знущань розпочали кримінальне провадження. Певно далі про Федю дбатиме держава. Чи буде притягнуто до відповідальності чиновників, які переймаються долею дітей лише на папері, залишається здогадуватися.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.