Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донеччині озброєний грабіжник тримав заручниками двох пенсіонерок

21 лютого 2013, 21:10
Дата ефіру/події: Четвер, 21 лютого 21:10

Зухвалий злочин на Донеччині. У Червоноармійську чоловік тримав заручниками двох пенсіонерок. Врятуватися стареньким вдалося завдяки щасливій нагоді.

Усе сталося серед ночі. До будинку, де мешкали дві пенсіонерки, заліз через вікно невідомий.

Поліна Андріївна, постраждала:

- Я проснулася. Чую, Шура кричить. Шо-то з нею получилося. Я піднімаюся. Думаю: щаз піду до неї, шо це з нею? Піднімаюся, коли заходить до мене в спальню високий, стройний чоловік. Я кажу: хто це такий, де ти взявся? А він каже: Мовчи, если ты хочеш жить - давай дєньгі!

Непроханий гість погрожував старенькій зброєю. Жінка молила та благала, аби її не вбивали, потім таки показала місце, де були сховані гроші. Врятуватися пенсіонеркам допоміг щасливий випадок - поки нападник перебирав речі в шафі, бабця встигла зателефонувати невістці.

Лариса, невістка постраждалої:

- Слышу голос свекрови, а она не может мне ничего сказать. Я: Ма, шо такое? Тихо. А потом слышу голос: Я отдам, отдам тебе пенсию. Я ничего не поняла: с кем она говорит? Вроде ночь - надо спать, а там "отдам пенсию". А потом слышу голос, и такой чужой, грубый. Я поняла, что кто-то в доме чужой.

Не зволікаючи ні секунди, невістка сповістила міліцію й сама поїхала до стареньких. На місце злочину вона встигла раніше за правоохоронців. Коли вони прибули, пані Лариса розповіла їм, що через вікно бачила озброєного чоловіка. Оперативники вирішили взяти будинок в облогу.

Микола Туровський, керівник відділу Червоноармійського МВ міліції:

- Никакие требования этот человек не выдвигал, на протяжении часа-полтора. Предлагали ему сдаться. Была собрана и направлена на место происшествия группа захвата Тайфун. Мы услышали, что дверь открывается, и в этот момент, можно сказать, мы провели штурм дома. Преступник был обезврежен, обезоружен и задержан.

У нападника вилучили 10 тисяч гривень, які він узяв у бабусь. Згодом з'ясували: зловмисник до наскоку ретельно готувався й довго обирав жертв.

Микола Туровський, керівник відділу Червоноармійського МВ міліції:

- У нас установлены очевидцы, которые сказали, что указанный человек, под предлогом сантехника, ходил в данном районе и предлагал свои услуги. Он ходил и говорил, что может провести строительные работы, сантехмонтажные работы по низким ценам.

Грабіжника раніше вже двічі засуджували. Нині за збройний розбій йому загрожує ув'язнення на термін від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.