Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах розкрили нову схему шахрайства з кредитними картками

21 лютого 2013, 22:22
Дата ефіру/події: Четвер, 21 лютого 22:22

Ноу-хау в Сумах. Пообіцяли збільшити кредитний ліміт, натомість позбавили всіх грошей. Шахраї створили нову схему оббирання населення через банківські картки. Втім, використовували її недовго. Міліція перехитрила і затримала зловмисників.

До міліції вишикувалися мешканці Сум, в яких щезли гроші з банківських карток. Правоохоронці кажуть - шахраї вигадали серію комбінацій, за допомоги яких перекладали гроші з чужих кишень до своєї.

Постраждала:

- Просто неуважні, не тільки я, от кому не розкажу - і ми не знаєм, що можна без карточки знять гроші, були уверені, шо як карточка в руках, уже ніхто не зніме.

Цій жінці аферисти телефонували навмання. Назвалися працівниками банку і вже під час розмови заохотили взяти позику.

Постраждала:

- А тут же кредит мені потрібний, чого я вхватилася, на радостях, шо кредит. Значить, ми увелічім вам до 6 тисяч, для цього я зараз передзвоню, смс-очка прийде вам, продиктуйте пароль. І так разів 5. 

Пенсіонерка довірливо сповістила не тільки номер кредитної картки, а й пароль та пін-код. Потім - всю інформацію про свій пенсійний рахунок. За кілька хвилин жінка втратила понад 6 тисяч гривень. Шахраїв правоохоронці шукали майже рік. 

Сергій Науменко, перший заступник керівника Сумського МВ міліції:

- На сегодняшний день сумская милиция задержала одну из групп, состоящую из трех человек, которые занимались данными фактами мошенничества. Все данные лица были задержаны, сейчас находятся в СИЗО.

При цьому організатор афери керував поплічниками за допомоги мобільного телефона з-за ґрат - він сидить за схожий злочин. Обов'язком іншого фігуранта справи - психолога - було знайти довірливого вкладника та витягти з нього інформацію. Третій забирав гроші з банкомата. Тепер усім спритникам загрожує трирічне ув'язнення. Банківські ж працівники зазначають -  всі хитрування шахраїв були б марними, якби не легковажність клієнтів.

Ігор Чернявський, керівник Сумського філіалу банку:

- Персональные данные по телефонному звонку не разглашать на при каких обстоятельствах, никогда и никому. Тем более называть пин-код своей пластиковой карточки. Это самый прямой путь к списанию денег с вашего счета.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.