Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Житомирські природоохоронці полювали на рибалок-браконьєрів

21 лютого 2013, 22:57
Дата ефіру/події: Четвер, 21 лютого 22:57

Полювання на браконьєрів. На Житомирщині рибінспектори рушили рейдом на вкриті кригою водойми. З ополонок витягли сотні метрів сіток та чимало лускатої.

Отакий вилов - на кількасот кілограмів - під час кожного рейду Житомирських екологів. Вони розповідають - браконьєри примудряються ставити неводи навіть під півметровим шаром льоду.

- Первый улов есть. Браконьеры кирпичики прикрепили.

- А як ставлять її отак під лід?

- Бурят, лыжа спец. Деревянная. Ну видно, утром проверяли.

Цього невода нещодавно перевіряли, тому лускатої в ньому не було. А отут чималий вилов. Сітку екологи шукають в ополонці за допомоги жердини з гачком.

- От вам і карасі з нашей Тетерівки, грам 700 точно. От и судачок.

Упіймати ж порушників складно, адже вони ставлять неводи просто з подвір'їв. До того ж, кажуть охоронці одного з котеджів, діють темної пори.

- Тут браконьєрнічають вночі. Ми в охрані тут, а браконьєрствовать - то ні, тут мєсних хватає.

Під час лише одного рейду за годину з Тетерева витягли понад два десятки неводів на сотню метрів кожний, живу рибу випустили назад у воду. Екологи твердять: тільки так можна зберегти небагату фауну в найбільшій річці області.

Руслан Антонюк, заступник керівника державної екологічної інспекції в Житомирській області:

- Яка жива риба, ми випускаємо і будемо завжди проводить ці рейди, і дальше, ближче до весни, збільшувати кількість. Максимально  виявляти браконьєрство і будемо захищати нашу природу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.