Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Донецькі шахраї виманювали житло в пенсіонерів

21 лютого 2013, 23:13
Дата ефіру/події: Четвер, 21 лютого 23:13

Квартира в центрі за пляшку горілки - дивовижно, але факт. У Донецьку 17-х пенсіонерів ошукали невідомі шахраї. Спритники називалися співробітниками міськвиконкому, пропонували допомогу, а потім при чарці вирішували квартирні питання.

- Хотели у меня документацию забрать, и все, а потом, чтобы я был там на мусорнике.

Анатолій Миколайович став однією з жертв донецьких аферистів. Коли померла  дружина, до його оселі почали дедалі частіше навідуватися сторонні жінки.

Анатолій Миколайович, постраждалий:

- Они любви моей не хотели, приходили женщины красивые, примечательные, но они ж меня не хотели, хотели вот эту трещину.

Невідомі люди обіцяли поліпшити житловы умови пенсіонера. Перемови провадили за чаркуванням, по тому підсовували дідові якісь документи.

Анатолій Миколайович, постраждалий:

- Подписывал здесь какую-то херню, может жалобы, вот здесь я подписывал, может пьяный что-то подписал, что я не имею с них ничего. Ну вот в таком смысле.

Аферисти вигадали легенду. Нібито в Донецьку діє програма з підтримки соціально незахищених верств населення, яка передбачає переселення в нові комфортабельні умови. На цього гачка й ловили пенсіонерів і охочих до горілки. Нині з ділками працюють слідчі. Проте довести вину шахраїв майже неможливо.

Тетяна Балашова, заступник керівника відділу Донецького МУ міліції:

- Группа данных лиц установлена. Они на сегодняшний день обращаются в суды с целью получения квартир, которые мошенническим путем были, скажем так, присвоены. Поскольку документы, определяющие право собственности, уже подписаны и происходит юридическое противостояние, и доказать право собственности очень сложно.

Поки міліціянти розкрили два випадки шахрайства, ще з 15-ма працюють. Утім припускають, що постраждалих десятки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.