Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

"Собачий кайф" вбиває українських підлітків

14 березня 2013, 11:17
Дата ефіру/події: Четвер, 14 березня 11:17

Небезпечна гра під назвою "собачий кайф" убиває підлітків. Щоб упіймати мить ейфорії, діти перетискають собі сонні артерії. Та до тями після цього приходять далеко не всі. Тільки на Черкащині цьогоріч небезпечна забавка забрала 12 юних життів. На Чернігівщині - три, на Київщині - чотири. Як протистояти пошесті - дізнавалися наші кореспонденти.

- Вот, это сфотографировал я, 1 сентября, Едику было 11 лет. 

Це був його єдиний син. На кілька годин батько-одинак залишив підлітка вдома. Коли ж повернувся, знайшов із зашморгом на шиї.

Віктор Щелканов - батько загиблого хлопчика:

- Я выдавил стекло, выдавил раму внутреннюю, залез сюда ну и моему взгляду открылось, что Эдик висел на дверной ручке.

Від правоохоронців пригнічений горем Віктор дізнався, що його хлопчик бавився небезпечною грою "собачий кайф". Через неї й загинув. За три тижні до цієї трагедії аналогічний випадок стався у Смілі. Обидвоє підлітків навчалися в одній школі.

Настя, мешканка м. Сміли:

- Це в моєму класі. В мене подружок багато пробували її і однокласніки. А мені мама сказала, щоб я такого даже і не думала дєлать..Це така ігра, шо страшно, блін..

Що у школі популярна небезпечна забава - керівництво закладу коментувати не хоче.

- Я хочу вам сказать, що я тоді не працювала директором і всієї ситуації я, чесно кажучи, не знаю, тому що нещодавно працюю директором, тому я вам сказати нічого не можу.

Водночас інтернет рясніє інформацією про "собачий кайф". У соціальних мережах підлітки викладають відеоролики смертельної розваги. Її суть - часткова механічна асфікція, тобто - самозадушення.

Олена Савченко, дитячий невролог:

- Нарушается поступление крови к головному мозгу За счет этого происходит нарушение оттока, переполнение мозга кровью. С одной стороны свежая кровь туда не поступает, нарушение сознания происходит в этот момент и какие-то галюцинаторные восприятия могут быть.

Лікарі попереджають - дитячі піжмурки зі смертю справа небезпечна. Окрім можливої мандрівки в потойбіччя, охочих до гострих може спіткати каліцтво.

Олена Савченко, дитячий невролог:

- Это может привести к гипоксии - кислородному голоданию и нарушению мозгового кровообращения. Это может быть острое состояние с отеком мозга, тогда ребенок выходит сразу инвалидом.

Щоб запобігти масовому лихові, правоохоронці взялися блокувати шкідливі інтернет-ресурси. А батькам радять пильнувати дітей.

Василь Іржавський - керівник відділу УМВС України в Черкаській області:

- Щоб хотів зарадить в першу чергу батькам, щоб вони дивилися за дітьми за своїми, де вони граються, в які сайти заходять на комп'ютерах, чим вони занімаються

Психологи ж кажуть: "собачий кайф" вабить підлітків несподіваними відчуттями та емоціями. А ще тому, що батьки приділяють дітям мало уваги.

Любов Жеребньова - психолог:

- Такі ігри є найперше сигналом того, що дитина недоотримує уваги і любові збоку дорослих, але сама гра в своїй основі покликана розслабити напружену психіку.

Що сам недогледів єдиного сина - вже зрозумів і Віктор Щелканов. Каже, про свою трагедію кричатиме тепер на весь світ.

- Мною руководит мой сын с того света. Я хочу, чтобы это ни у кого не произошло и не повторилось.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.