Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Бізнесмен стріляв у пенсіонера, а тепер ще й вимагає з нього 650 тисяч

14 березня 2013, 12:43
Дата ефіру/події: Четвер, 14 березня 12:43

650 тисяч гривень! Саме таку суму вимагає вінницький бізнесмен від сусіда, в якого рік тому сам же стріляв. Позов підприємець подав до суду через те, що постраждала сім'я розповіла про конфлікт журналістам. Більше про сусідські війни розповість Павло Прядко.

Такого в юридичній практиці Україні ще не було. Чоловік, який стріляв у свого сусіда, вимагає від нього більше півмільйона гривень компенсації за те, що про інцидент родина повідомила журналістів. Начебто, це завдало шкоди бізнесові, і власник розважально-готельного комплексу втратив партнерів.

- Я почула хлопок був і почула що чоловік мій впав и кричить визивай скорую в мене стріляли!

Пані Тетяна згадує ті події з жахом. Сталося все в березні 2012-го, її чоловік зауважив доньці сусіда, на своєму городі він знайшов кілька десятків недопалків і попросив не кидати сміття на його ділянку. Дівчинка поскаржилася батькові, вінницький бізнесмен і пенсіонер-льотчик - посварилися, тоді заможний опонент витяг пістолета.

Микола Школа, постраждалий:

- Первый выстрел попал в плечо, я начал уходить в сторону дома, следующий попал в спину, третий попал в стену дома, вот сюда! На уровне головы!

Чоловіка прооперували, а стрільця не покарали. Проте згодом, після втручання журналістів, міліція таки порушила кримінальну справу за фактом бешкету. У вересні її закрили.

Сергій Кримчук, заступник керівника управління УМВС України у Вінницькій області:

- Проведеним досудовим розслідуванням було встановлено, що один застосував до іншого пристрій для вистрілу гумових куль та заподіяв йому тілесних ушкоджень легкого ступеня. В ході розслідування встановлено що будь-якого хуліганського мотиву в діях сусіда не було!

Мало того, у справі з'явився молоток, яким пенсіонер начебто пошкодив машину бізнесмена. Захисниця постраждалої родини обурена. Каже - матеріяли сфабрикували.

Сніжана Чубенко, адвокат постраждалої родини:

- Молоток, яким Школа, начебто, намагався пошкодити автомобіль чи -то завдати шкоди Гладьку знайшовся тільки через десять днів, в той день коли мали проводитися слідчі дії на видному місті біля воріт. Який стан необхідної оборони, якщо людина повернута до тебе спиною, яким чином можна стріляти в спину людині, в той же час стверджувати, що людина стояла до тебе обличчам з молотком і намагалася тебе вдарити.

Зустрічатися з журналістами та будь-що коментувати підприємець категорично відмовився.

- Не,не! Я не даю никаких комментариев, все записано на бумаге!

Та до фіналу в цій сусідській війні ще далеко. Ближчими днями має відбутися чергове засідання суду за позовом постраждалої родини. Люди вимагають, щоб постанову про закриття кримінальної справи скасували, а бізнесмена за стріляння - покарали.

Сніжана Чубенко, адвокат постраждалої родини:

- Я сподіваюся, і досить достатньо підстав є для того щоб скасувати цю постанову: процесуальні порушення, порушення які тягнуть до неповноти слідства.

Тетяна Школа, дружина постраждалого:

- Мы хотим, чтобы был забран позов на 650 000 гривен, потому что это смешно! Если это все так случится, то картина будет следующей, что любой гражданин Украины может подойти и выстрелить в своего соседа, который тебе не нравится! И еще потом на нем неплохо заработать! 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.