Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вероніка Коминар, 2 роки. Гострий Лейкоз

15 березня 2013, 12:59
Дата ефіру/події: П’ятниця, 15 березня 12:59

Дворічна Вероніка Коминар із Житомирщини хвора на гострий лейкоз. Дівчинка бореться зі страшною недугою, але якщо не пересадити їй кістковий мозок - не житиме. На цю операцію потрібно 115 тисяч єврів, в родині таких грошей немає. Тому єдина надія батьків маленької Вероніки - на допомогу небайдужих людей.

- Ти додому вже хочеш Веронічка? За ким ти сумуєш ? Віка сестричка, а хто дома ще є? Папа? 

Вероніці Коминар із Попільні, що на Житомирщині, лише два рочки. Проте, маленька надто багато пережила як на свій вік.

Людмила Коминар, мати хворої дівчинки:

- Почалося це просто, на шийці увеличилися лімфоузли, ми звернулися до нашого лікаря, сказали , це може свинка, нема чого переживать, но пройшло кілька днів лімфоузи не зменшилися і виявили , що у нас гострий мієлобластний лейкоз, дуже страшна форма.

Спочатку дівчинку лікували в Житомирі, нині вона в київському Охматдиті. За три місяці Вероніка пройшла три курси хіміотерапії. Тепер готується до четвертого.

Людмила Коминар, мати хворої дівчинки:

- Після цьої хіміотерапії потрібен час, місяць, щоб восстановився організм і потом зразу їдемо на пересадку, щоб не дати шансу хворобі опять вилізти. 

Якщо кістковий мозок дівчинці не пересадять, шансів на порятунок не буде.

Юлія Філевська, лікар-онкогематолог Охматдиту:

- Поражен не только костный мозг, а поражена и вся центральная нервная система этими клетками. В спинно-мозговой жидкости эти бласты переодически появляются, несмотря не проводимую терапию. 

Операцію погодилися зробити у клініці італійського міста Падуї. Та на неї потрібні величезні гроші, яких родина не має. Тато дівчинки працює охоронцем, заробляє трохи більше двох тисяч гривень на місяць. А мама - в декретній відпустці, за фахом вона військовий фельдшер.

Людмила Коминар, мати хворої дівчинки:

- У нас уже около 30 тисяч євро є, всі збираємо, з усього світа люди помогають, но дуже мало, у нас тільки 30 тисяч, а нам потрібно 115 , всі рідні й близькі, все попродавали і машини попродавали і все. 

Коли знімальна група свідка спілкувалася з Веронічкою та її мамою, до жінки підбіг незнайомець, якого, на жаль, не вдалося зафільмувати і всунув щось у руку. Як виявилося - то були гроші.

- Люди просто так помогають, боже, спасібо!

- Це вам просто так людина дала? 

- Да, я не знаю, хто це, спасібо! 

Тож не лишайтеся байдужими до історії цієї маленької дівчинки, на операцію потрібно ще 85 тисяч єврів. Допоможіть Веронічці подолати страшну хворобу.

- Веронічка, а це в тебе в ручці шо? Бозя, а що ти бозі кажеш? Скажи бозя, бозя дай здоров'я.

Получатель: ПриватБанк
Наименование банка: ПриватБанк
Номер счета: 29244825509100
МФО: 305299
ЕДРПОУ: 14360570
Для зачисления на карточку 4405 8858 2552 2755 Комынар Виктор Иванович

(066) 187- 18- 81 Виктор Коминар




Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.