Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині собака покусав трьох людей

27 березня 2013, 12:27
Дата ефіру/події: Середа, 27 березня 12:27

Трьох людей за один день покусав домашній собака в Бородянці, що на Київщині. Найбільше дісталося 11-річному хлопчикові, що йшов до школи. Неприв'язаний пес породи алабай несподівано накинувся на дитину ззаду. Невідомо, чим би все закінчилось, якби сусіди не відбили малого.

- Дивіться, які укуси, оце в мене повністю все вирвало тако. Це все сшивали.

11-річний Томас вже тиждень у лікарні. Втім, згадувати про зустріч з величезним собакою йому досі страшно.

Томас, постраждалий:

- Він сидів на тротуарі. Я йшов чуть нижче і він сзаді підійшов спокойно, хапанув і почав тянуть за ногу і тянуть до двора. 

На крики хлопчика повибігали сусіди. Вони й відбили малого.

Ольга Дружинська, свідок:

- Із чоловіком вискочили на вулицю, взяли те, що було під рукою. Чоловік взяв метлу, а я так дитину тягла, а собака дитину обвалив і тянув до свого забору. Ножки були в крові всі. 

Постраждалому одразу викликали швидку. З травмами стегна й гомілки малого ушпиталили.

В'ячеслав Парфенюк, травматолог Бородянської районної лікарні:

- Була виконана первинна хірургічна обробка ран і дитина була госпіталізована у відділення травматології. Так як тварина відома, вакцинація в даному випадку не показана. 

Того самого дня до лікарні, з укусами цього самого собаки, звернулися двоє чоловіків. Батьки ж хлопчика написали заяву до міліції, вони вимагають покарати власника агресивного пса. Втім, бородянські правоохоронці вважають: стягти з господаря бодай штраф 51 гривню немає за що. Та й собака вже десь подівся. А немає злочинця - немає справи.

Андрій Савчук, керівник відділу Бородянського РВ міліції:

- Собаку ми не побачили, де вона знаходиться, чи дійсно бігає, чи дійсно ця собака господаря. Так як дана подія відбувалась без присутності господаря, то відповідно ознак адміністративного правопорушення не вбачалося. 

Цілком влаштовують правоохоронців і пояснення господаря: мовляв, поїхав з міста на кілька днів, а алабая залишив на подвір'ї. Ймовірно - голодного.

Андрій Савчук, керівник відділу Бородянського РВ міліції:

- Його декілька днів не було вдома, він знаходився в Черкаській області. Установити, чи дійсно це його собака причетна до того, що покусали малолітню дитину, на даний час ми не змогли. Господар нам не міг показати, де собака. 

Чому правоохоронці вірять усім словам чоловіка, незрозуміло - адже в Бородянці добре знають:

Вадим Ничипоренко, дільничний інспектор:

- Власник вказаної собаки являється психічно хворою людиною і перебуває на обліку у лікаря-психіатра.

Попри це він не лише свідчить, а й працює таксистом у Києві, кажуть місцеві. Шукати правди батьки покусаного хлопця мають намір у прокуратурі та суді.

Марина Іщенко, мати постраждалого хлопчика:

- Я хочу, щоб він мені восстановив леченіє дитини. За те, що наніс матеріальний і моральний ущерб, щоб покарали його. Вообще це не перший випадок. 

Загалом цей пес покусав у Бородянці сімох людей. Усі вони готові свідчити проти господаря, та правоохоронці їх чомусь просто не чують.

Максим, мешканець м. Бородянки:

- На меня было первое нападение, потом пострадал парень из 154 номера. Точно так же как люди проходят здесь, 2-2,5 м от забора, собака мгновенно выскакивала, кусала и сразу же исчезала во дворе.

Віталій, мешканець м. Бородянки:

- Неділі дві назад покусала собака мого родича, сестри чоловіка. Йому шви наложили, отправили в больницю. Собака хазяїна, Скибенко хазяїн.

Втім, жоден з постраждалих не почув від хазяїна алабая бодай сусідських вибачень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
- Власник вказаної собаки являється психічно хворою людиною і перебуває на обліку у лікаря-психіатра.
Нехай пройде повторну експертызу
Я 02.04.2013, 09:09 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.