Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Полтавщині породілля звинувачує лікарів у смерті дитини

10 квітня 2013, 23:48
Дата ефіру/події: Середа, 10 квітня 23:48

Медичний скандал на Полтавщині. 16-річна вагітна народжувала майже добу. Медики витискали немовля руками. Як наслідок - дівчинка завважки 3700 з'явилася на світ мертвою.

16-річна Валентина запам'ятає свої перші пологи на все життя. Молода й недосвічена, мучилася майже добу. Від лікаря - жодної допомоги.

Валентина Тереник, породілля:

- Акушерка і санітарка біля мене сиділи, а він то заходив, то виходив, чекав, що сама народиш. Він даже не дивився на мене. Акушерка казала, що вона не народить, в неї слабость, що, може, кесаріть, а він помявся й вийшов.

Коли сил у пацієнтки вже майже не було, а дитина так і не народжувалась, заввідділу Семенівської районної лікарні вирішив викликати допомогу з Полтави.

Валентина Тереник, породілля:

- Вже під кінець він подзвонив на Полтаву, поки вони приїхали, казав, не трогайте її, хай лежить, поки Полтава приїде. Ну вже Полтава приїхала, то вже голову дитини було видно. То вони взяли потом, видавили.

Ігор Пашковський, заввідділу Семенівської районної лікарні:

- Після того, як було проведено родопосилення, ефекту практично, як ожидалося, не получилося, був викликаний лікар з Полтави на консультацію, який був при пологах. Пологи відбулися з двойним тугим обвиттям пуповини навколо плода, це привело до внутрішньоутробної гіпоксії плода.

- Ви не знали, що у дитини є це обвиття?

- Не, ми цього не знали. Це показалося тільки під час пологів.

Дитя вижило б, якби лікар зробив кесарів розтин - кажуть рідні породіллі. Це визнає і сам медик, втім:

Ігор Пашковський, заввідділу Семенівської районної лікарні:

- Показань до кесаревого розтину не було. Потім після родопосилення родова діяльність началась і вона сама народила.

- Якби зробили кесарів?

- Кесарів - не було показань.

- А якби зробили?

- Якби зробили, то, звичайно.

- То врятували б?

- Ну показань для цього не було.

Близькі породіллі твердять інше: лікар просто не вміє цього робити.

Валентина Черевик, родичка породіллі:

- Це є недбалість, неуважність, невмілість його. Я одним словом казала: ти як не вмієш, зійди з путі, зійди з путі, дай опитній людині.

Окрім того, рідні дівчини вважають, що немовля придушили самі медики, коли невміло витискали дитину.

Лілія Тереник, мати породіллі:

- Нам спочатку не хотіли показуть дитини, ми тоді як стребували, вони показали, ми пішли туди, воно в туалеті лежить у ящичку, ми подивились. На правому очку синє було, голівка синя. Що вони кажуть, що пувовиною воно задушилось, воно такого не може буть, воно б усе було синє, а то ж воно не синє.

- Неуважність, недбалість, одним словом, неук і все.

Тож тепер родина написала заяву до міліції: вимагає покарати лікаря за непрофесійність. Прокуратура вже зобов'язала міліціянтів провести повторну судово-медичну експертизу тіла дитини. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Іван Палій, заступник керівника Семенівсього РВ міліції:

- Тіло дитини відвезене до Полтавської судово-медичної експертизи, після отримання експертизи буде прийнято рішення згідно чинного законодавства.

Своє розслідування обіцяє провести і головний лікар Семенівської лікарні.

Анатолій Назаренко, керівник Семенівської районної лікарні:

- По цьому випадку докладено Полтавській обладміністрації, також підготовлено наказ по Семенівській ЦРБ, ми створили комісію, яка буде вести розслідування цього випадку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А почему подонку пашковскому жизнь не сломать?! Око за око.
Человек 22.05.2017, 21:21 ответить
Валя тримайся,я перейшла через таку саму трагедію.Це велике горе,біль на все життя.Але ти ще молода будеш мати діточок гарних,здорових.Я маю 2 синочка
Іріша 19.04.2013, 22:49 ответить
)))Витя плохо справочки наводишь. Юрист из тебя никакой!
Мне искренне ,жаль, тебя девочка, а этому подонку Пашковскому нечего не будет, скорей всего, откупится, как всегда. Пусть ещё расскажет как он снимает на телефон аборты и по синьки показывает дружкам, его не судить, а растрелять надо!
Полностью согласна с тобой Алла, Главрач его ещё и прикроет, Семёновская мафия о чём тут говорить
С Полтавской больницы его выгнали, зачем Главрач взял его? - Да потому, что ему нужны не специалисты а подельники. И самое плохое то, что каждый работник больницы ето знает. На Семёновском уровне виноватые справедливого наказания не понесут ето 100%.
Комментарий удален
Да говорить все умеют!!!!!!!а лично мне он жизнь спас!!!!!!!а злые языки везде!!!!и грязью поливать это первое дело!!!!!!Игорь Борисович прекрасный друг ,отличный отец и ответственный специалист!!!!!!
Таня 21.05.2013, 22:44 ответить
Гад паршивый!!!!!мразь ходячая!!!!!
лия 22.12.2014, 19:53 ответить
Это не доказано еще что кому то этот подонок спас жизнь.писать можна что угодно!!!!!а вот что жизни забирает эта гнида факты на лицо!урод!!!!!руки таким повыдергивать нада!!!!в Америке за такое сидел бы гад давноб уже!!!!!
лия 22.12.2014, 19:57 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.