Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Заборона абортів в Україні - добро чи лихо?

11 квітня 2013, 00:04
Дата ефіру/події: Четвер, 11 квітня 00:04

В Україні знову заговорили про заборону абортів. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект. Депутати вважають: це розкіш, з огляду на демографічну ситуацію, і шкідливо для здоров'я жінки, робити штучне переривання вагітності. Утім, табу - небезпечніше - кажуть лікарі й правозахисники.

Аліна чекає на аборт. Їй 25-ть. Зізнається - моторошно. Переривання вагітності вважає своїм правом. Адже одну дитину вона вже народила.

Аліна, мешканка м. Києва:

- Я еще хочу учиться, мне 25 лет, хочется себя поднять, просто не вовремя. Если б это был первый мой - я б, наверное, этого не делала, понимая, какие это могут быть последствия.

Ризик не виправданий - зазначає народний обранець Олександр Сич. Він виступив із законодавчою ініціативою заборонити аборти, за вийнятком трьох випадків: загроза здоров'ю вагітної, аномалії розвитку плоду й зачаття внаслідок зґвалтування.

Олександр Сич, народний депутат України:

- Наріжним аспектом того законопроєкту, який я з колегами подав, є ствердження, що зачате, але ще не народження дитя - є цінністю і потребує захисту.

У документі передбачили кримінальне покарання за несанкціонований аборт, яке, до речі, є й нині. Із новенького - штрафи за агітацію штучного переривання вагітності. Погоджується депутат і з тим, що треба поліпшувати матеріально-побутові умови для майбутніх матерів. Утім, каже - самому йому всього не охопити. Тож не проти передати естафету колегам.

Олександр Сич, народний депутат України:

- Сьогодні я подав закон про заборону абортів, очевидно, що в інших сферах життя треба напрацьовувати законодавство і врегульовувати його, і тільки в комплексі наше суспільство буде оздоровлюватися.

Утім, правники такого оптимізму не поділяють. Ба більше - впевнені, що шляхетна мета законопроекту - вберегти репродуктивне здоров'я жінок - у нашій країні поки провальна.

- Зараз проблеми з якоюсь надмірною кількістю абортів не існує, зараз лікар більше заробляє на пологах і веденні пологів, ніж на аборті. Зараз безглуздо це забороняти, тому що суспільство цього не сприйме.

Аналогію експерти проводять із "вікнами життя" при пологових будинках.

Сергій Сулимовський, головний лікар пологового будинку м. Рівного:

- Відкривається з тієї сторони, там так само ручка є, вночі відсвітлюється, написано - вікно життя, там є спеціальний провулочок, щоб мама могла спокійно покласти дитину і втекти, щоб її ніхто не бачив.

Їх відкрили для матусь, які таки народили, але виховувати з якихось причин не можуть. Несіть сюди, тільки не вбивайте дітей - закликають лікарі. 

- Воно вже в нас 7 років, але, нажаль, ніхто ще ним не скористувався ні разу.

А випадки вбивств породіллями немовлят були. Ось і заборона штучного переривання вагітності лікарів непокоїть.

В'ячеслав Камінський, головний акушер-гінеколог МОЗ України:

- В Румунії, коли був режим Чеушеску, заборонили аборти і рівень материнської смертності одразу виріс в 50 раз, в 50! разів.

Нині в Україні жінка вільно може зробити аборт продовж 12-ти тижнів. За медичними критеріями - до 22-х. Та попри офіційний дозвіл, і нині вдаються до кримінальних чищень. Їхньої статистики медики не ведуть. Утім, пацієнток рятують.

- Ми проти абортів, але ми точно так же проти заборони абортів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Нельзя быть одновременно против абортов и против их запрета. Вы боитесь, что женщины всё равно будут находить способ сделать аборт и у будут погибать из-за нелегальных абортов? Но у нас, например, запрещено распространение наркотиков. Тем не менее, люди всё равно их находят самостоятельно и потом погибают от передозировки. Так что же теперь: легализуем свободное распространение наркотиков мед. учреждениями для всех желающих? А что? Дозу будет подбирать врач, потом наблюдать в лечебном учреждении, тратить на это бюджетные средства, чтобы с наркозависимым после приёма наркотика ничего не произошло? Может лучше тратить средства из госбюджета на детей-сирот в детдомах? Вы не можете поднять ребёнка? Так отдайте его на усыновление. Там очереди стоят. Или "ни себе ни людям", "я тебя породил, я тебя и убью"? Люди, не будьте зверями.
Гость 23.04.2013, 13:51 ответить
У меня уже есть один ребёнок,если бы мы с мужем имели возможность,то родили бы еще парочку.Но такой возможности у нас нет и мы это реально осознаем. У нас нет собственной квартиры,муж работает в другом городе на 5 тыс.грн, 1/3 из которых тратит на дорогу.Хотелось бы мне посмотреть на авторов закона, если бы они жили в наших условиях и их жены рожали им по ребенку каждые 1,5 года.А то хорошо умничать,когда у тебя есть нормальный доход,собственная квартира,бизнес и дети учатся в престижных ВУЗах.
Олеся 18.04.2013, 19:02 ответить
При запрете абортов вы получите не демографический взрыв, а сеть подпольных абортариев, аборты дома народными средствами, самоубийства юных беременных, переполненные детские дома, поломанные судьбы нелюбимых и нежеланных детей, и мёртвых младенцев в мусорках, которые станут привычным явлением.
Лена 11.04.2013, 16:48 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.