Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині бабуся не повірила шахраю та допомогла його затримати

11 квітня 2013, 22:22
Дата ефіру/події: Четвер, 11 квітня 22:22

Шоковані шахраї ні з чим тікають! На Київщині 81-річна бабуся відмовилася від добавки до пенсії, бо одразу розпізнала афериста. Він удавав соцпрацівника і пропонував жінці закордонні банкноти.

Ніна Григорівна поралася на подвір'ї і вже хотіла було йти до хати. Аж раптом біля воріт пригальмував легковик. З нього вибрався чоловік у чорному і щось швидко занотував.

Анжей Дикань, старший слідчий Яготинського РВ міліції:

- Він витяг блокнот, який в нього був із собою, записав там кілька прізвищ, щоб підтвердити ту версію, що він буде працівником пенсійного фонду, проти цих прізвищ поставив суми, сам розписався.

Чоловік говорив спокійно і навіть доброзичливо, але нервово озирався навколо. Ці перші сумніви бабуся відкинула.

Ніна Опанасенко, мешканка с. Жоравки:

- Я працівник пенсійного фонду, приніс вам 100 гривень як учасникам бойових дій. Я кажу, ну це дід бойових дій, а баба - ні. Дід, кажу, в хаті, ідіть.

Соцпрацівник вирішив і бабусю потішити, повідомив - 100 гривень і їй видасть. - Другий сумнів. Третій і остаточний з'явився, щойно чоловік простягнув пенсіонерці банкноту на 500, але не гривень.

Ніна Опанасенко, мешканка с. Жоравки:

- Я кажу, а що це ти мені даєш? А він - 500 гривень, так живенько. Я кажу - ні, вони не такі. А він - а які? Я кажу - а тут з дядьком, як його, Сковорода. І водний, і такий. Він шукав в чемоданчику знову, знайшов із Сковородою, показує.

І форма, і колір - не ті, побачила старенька. За 30 років роботи на пошті різні банкноти тримала в руках безліч разів - усі відзнаки пам'ятала чітко. З незнайомцем не сперечалася - лише відповіла: на решту 300 гривень не має, а від допомоги відмовляється. Наляканий гість шмигнув у машину і тікати. Старенька - телефонувати сільському голові.

Олег Цаплій, Жоравський сільський голова:

- Ми виїхали на село, цієї машини синього кольору ми не знайшли на території села. Повідомили при цьому сільські ради сусідніх сіл про те, що їздять люди і обдурюють пенсіонерів.

На кордоні між двома селами синю автівку затримали. У салоні двоє чоловіків і жінка. Спочатку свою причетність до шахраювання заперечували - допоки правоохоронці не обшукали легковика.

- 500 рублей сувенірні, 500 - білоруські, 500 - білоруські, 500 - рублі білоруські.

500 справжнісіньких білоруських рублів - українськими грішми це 45-ть копійок! Удаваний соцпрацівник врешті зізнався.

Затриманий:

- Ви хотіли 300 гривень заробити на бабушці, обманувши її, вірно я зрозумів?

- Так.

- Представившись працівником пенсійного забезпечення?

- Так.

Нині у провадженні за фактом "спроби шахрайства" лише одна постраждала. За це трійцю оштрафують чи покарають виправними роботами. Якщо є й інші обдурені - загрожуватиме ув'язнення. Тож міліція просить громадян уважніше роздивитися підозрюваних - чи не став бува їхньою жертвою ще хтось.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.