Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Молода мати з Донеччини звинувачує акушерів у інвалідності дитини

12 квітня 2013, 00:16
Дата ефіру/події: П’ятниця, 12 квітня 00:16

Мала народити здорового синочка, натомість стала матір'ю інваліда. Мешканка Селидового, що на Донеччині, звинувачує лікарів у професійному недбальстві. Під час пологів дитині трохи не зламали шиї. Хлопчик з'явився на світ з ураженням центральної нервової системи - ледве рухає кінцівками.

У 30-річної Олени вагітність була без паталогій. Каже - за день до пологів плід дослідили за допомоги ультразвуку. Лікар запевнив - усе гаразд, народжуватиме самотужки. Та коли почалися перейми, акушери раптом побачили, що дитина завелика. І  кесаревого розтину не зробили.

Олена Юрченко, породілля:

- Все предпосылки были для кесаревого сечения. Сама видела, что... Они сказали, что родишь сама. Когда он был в животе - он был здоров полностью, когда стал выходить - ему сломали шею, ребенок получил болевой шок и из-за этого потерял сознание.

Маленький Євген 8 днів був у комі. Потім крихітку доправили до Донецька. Але й там лікарі зарадити нічим не могли. Виписали немовля з набряком головного мізку, ураженням центральної нервової системи. Хлопчик ледве рухав кінцівками. Минуло чотири місяці, а дитинці не ліпше. Втім, медики власної вини не визнають.

Тамара Крупко, акушер-гінеколог лікарні м. Селидового:

- Это роковое стечение обстоятельств. Акушерское пособие оказано в полном объеме, но, к сожалению, этот ребеночек родился с асфиксией. Со слов врача, который вел роды, шла очень активная родовая деятельность, головка родилась самостоятельно, а там плечики не повернулись, не стали как надо.

Батьки скаліченого немовляти певні - якби медики зробили кесарів розтин, дитина народилася б здоровою. Тому звернулися із заявою на лікарів до прокуратури.

Євген Максаков, заступник прокурора Донецької області:

- Пока преждевременно говорить о наличии виновности в действиях врачей. Назначена комиссионая судебно-медицинская экспертиза, которая направлена в лечебное учреждение, которая даст оценку действиям медицинских работников.

Якщо вину лікарів доведуть, їх можуть ув'язнити на термін до трьох років. Тим часом Олена з Євгеном збирається до Німеччини. Закордонні медики пообіцяли вилікувати синочка.

Олена Юрченко, породілля:

- Нам готова помочь Германия, это оперативное вмешательство, нам вправят шейный позвонок и освободят спинной мозг, который зажат. Обещают, что снимут судороги болезненные, которые он переносит.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.