Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці катастрофічні зсуви

13 квітня 2013, 00:07
Дата ефіру/події: Субота, 13 квітня 00:07

Київські схили розсипаються. Нині у столиці понад сто місцин під прискіпливим наглядом гідрогеологів. Адже зсуви там можуть статися будь-якої миті.

Вулиця Воздвиженська на столичному Подолі. З вікон цих будинків відкривається мальовничий краєвид. Та замість милувати око, Замкова гора ледь не поховала під собою двох жінок.

- Они стояли под этой стенкой, и буквально все летело на них - они еле отскочили.

Землю мала тримати оця стіна. Та 500 кубометрів ґрунту для неї виявилися завеликою  вагою. Нині робітники зводять тут нову опору.

Віктор, співробітник Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт:

- От поставили бутаври- балки, в них заложиться крєпіж, щоб держалося, а звідси стенка подпорна есть - укрепляєм.

- Надовго вистачить такої підпори?

- На всю жизнь нашу.

А це вже провулок Філатова. Три будинки зависли просто над озером. Люди кажуть: відстань між урвищем і оселею зменшується з шаленою швидкістю.

Ольга Вишневська, мешканка м. Києва:

- Этот участок, где проходит теплотрасса города, это полтора метра трубы с кипятком. Дренажно-штокольная система не работает, вода накапливается, 38 метров грунта ушло под воду, продвинулось сюда, в зону риска попадает магитраль, трубопровод и жилые будинки, это не шуточное дело, если её рванет, будет 20 метров высота кипятка, этот склон за десять минут уйдет туда весь.

Алла Шевченко, мешканка м. Києва:

- Мы здесь живем, мы ж можем лишиться вообще всего, я уже не говорю о жизни, здесь обрушилось 2 тонны грунта.

До урвища приїхала комісія київської держадміністрації. Чиновники оглянули аварійну ділянку й резюмували: треба укріплювати. Проте, зроблять це не раніше, ніж за два роки. 

Анатолій Голубченко, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації:

- Ну зараз тут зсуви, ну що можна сказати, була відстань 36 метрів до теплотраси, зараз в деяких місцях 9. Робота серйозна, вона не копійошна, коли розпочнуться тут роботи, треба зробити проект, це 3-4 місяці, потім гроші, за один рік ми не зробимо, але за два-три роки, я думаю, можна зробити.

Мешканці навколишніх багатоповерхівок жахаються: стільки часу в них немає. Вони просять урядників допомогти якнайшвидше, натомість ті обіцяють... заїхати в гості.

- Вы нам поможете?

- Мой обов'язок не допомогати, а роботу виконувати. Я к вам приеду на вареники, можно? я никогда не обманываю, сказал приеду, значит, приеду.

В управлінні протизсувних робіт хапаються за голову. Кажуть: такого лиха не було давно. Пагорби руйнуються по всьому місту.

Тетяна Балабанова, заступник директора Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт:

- Комісією техногенної - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнано надзвичайний стан у місті Києві.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Київські схили сповзають. Нині у столиці 25 найбільш зсувонебезпечних ділянок. Фахівці кажуть, у всьому винна величезна кількість опадів, а також те, що пагорби своєчасно не укріплювали.

Два мільйона гривень, які надали на подолання наслідків, крапля в морі. Тим часом земля вже обвалилася на Аскольдовій могилі, біля озера Глинки, на Лисій горі, вулицях Кащенка, Воздвиженській, Наддніпрянському Шосе, Богуславському узвозі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.