Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 28 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці провалилася ділянка траси

16 квітня 2013, 23:31
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 квітня 23:31

Проїжджа частина - під землею! В середмісті Києва, внаслідок прориву труби, провалися асфальт. З ями витекли тони окропу. Чимале перехрестя біля мосту Патона парувало, немов лазня. Нині там перекрито рух транспорту.

Микола зупинився на заправці. Балакав із приятелем, пив каву. Аж раптом:

- Бах, трах, кипяток.

Чи не теракт - подумав чоловік. Та побачив на дорозі неподалік чимале провалля.

- Та ну шо, нормально все - упало все, женщина крикнула, посыплось да и все.

Асфальт провалився просто перед світлофором. Зазвичай там багато автівок. Але тієї миті - диво - не було жодної.

- Нас спасла вдача.

Виявилося, рвонула тепломережа. Ще й велика - сімсот міліметрів діаметром. На дорогу нестримним струмком потік окріп. Одразу всю місцину - перетин бульвару Дружби Народів, вулиць Старонаводницької та Лаврської - заслала густа пара.

На місце надзвичайної події прибули власники тепломереж - представники Київенерго. Причини прориву, кажуть, підземних комунікацій столиці - не нові.

- Труба була прокладена в кінці 70-х років прошлого сторіччя, минулого, і вона вже має корозійний знос, і не витримала.

Та саме вона постачала тепло й гарячу воду мешканцям Печерська. Київенергівці запевняють - уже більшысть переваг цивілізації повернули.

Олександр Охрименко, головний інженер теплових мереж Печерського району м. Києва:

- Зараз уже виконані необхідні перемикання на теплових мережах, споживачі підключаються, до вечора гаряча вода та тепло буде майже у всіх споживачів, лише 31 будинок залишиться без гарячої води, і вони будуть включені максимально швидко, я думаю.

Із проваллям тяжче. На допомогу комунальникам прибули навіть рятувальники. Одні - помпуватимуть воду. Інші - різатимуть.

- Хочуть відрізати трубу - одну, другу, ту заглушить і ложить нову лінію, щоб не було прорива.

Тож вочевидь впораються не швидко. Нині їхати сюди - зась.

Наталя Сторожик, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- З 16-го по 21-ше квітня на вулицях Лаврська, Старонаводницька та площі Героїв Великої вітчизняної війни буде повністю перекрито рух транспорту, шляхи проїзду, які ми пропонуємо, є у нас на сайті.

Є попередження і від Київенерго - таких ярів у столиці може побільшати. На й так уже спрацьовані комунікації впливає підняття ґрунтових вод. Вони можуть пришвидшити корозію труб, і як наслідок, спричинити прорив. Фахівці кажуть - стережіться. І якщо бачите на дорозі пару - тікайте! Бо то перша ознака небезпеки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.