Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Родичі померлого у Одеському СІЗО звинувачують правоохоронців у тортурах і здирництві

16 квітня 2013, 23:47
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 квітня 23:47

Помер від хвороби чи таки вбили? В Одесі з'ясовують причини смерті 27-річного в'язня міського СІЗО Олександра Левинського. Його тіло віддали матері з довідкою про смерть від гнійного менінгіту. Вже вдома рідні оглянули труп і виявили численні сліди побиття. У прокуратурі ж кажуть - це незначні садна, які не становили загрози життю.

Мати показує тіло сина. На ньому - ушкодження черепа, ніг, синці на стегнах. За офіційною ж версією арештант помер у СІЗО від гнійного менінгіту.

Ольга Левинська, мати померлого:

- Челюсть сломана, ключица переломана, кадык перебит. Все видела, все трогала. Все видела. 

Тепер, після появи скандального відео, факт наявності слідів насильства підтверджують і в обласній прокуратурі. Хоча й називають рани незначними.

Ярослав Заворотній, прокурор Малинівського району м. Одеси:

- Це незначні тілесні ушкодження. Це навіть не є рани, це садна. Які не стоять у причинному зв'язку зі смертю потерпілого. Не мають жодного відношення до його смерті.

Олександра Левинського та ще двох чоловіків затримали в Біляєвському районі Одеської області 5 березня з підозри у скоєнні навмисного убивства. Зі слів правоохоронців, вже в перші дні всі троє визнали свою вину.

Ігор Кривошеєнко, заступник керівника слідчого відділу Біляєвського РВ міліції:

- Він сам розповів, що має причетність до цього злочину, і в зв'язку з цим був затриманий. Він написав чистосердечне каяття в скоєнні злочину.

У прокуратурі наголошують, що свідчення підкріплене й речовими доказами. Проте рідні кажуть - зізнання з арештанта вибивали.

Ольга Левинська, мати померлого:

- Все били. На санкции уже стоял побитый. Что это за судьи, за прокуроры, если видят, что человек побитый, еле стоит. Закрывают. А там какое лечение - бьют зверски.

Крім того, дружина Олесандра каже: її чоловіка лупцювали не тільки, щоб зізнався в вбивстві. Від нього нібито вимагали 3 тисячі доларів.

Олена Корингван, дружина померлого:

- Когда он был в СИЗО через деньги, через этих оперов выходил на связь. Говорили: на, звони, говори, через беляевку вывезем, дело закроем. Я ему: Ты ж понимаешь, что такого не будет? Это просто вымогательство денег. А они сказали, что если нет, то ты поплатишься своим здоровьем.

Помер Олександр Левинський у лікарняному відділі Одеського СІЗО. Від чого - прокуратура обіцяє повідомити, коли будуть готові результати гістологічних досліджень. Наразі розпочато два кримінальних провадження. Одне - за фактом завдання тілесних ушкоджень. Інше - за ненадання належної медичної допомоги.

Ольга Левинська, мати загиблого:

- Менингит. Какой менингит? Я говорю, что ж вы не оказали, к вам подходили, просили обратить внимание. Тупо, он говорит, мама, лежу и умираю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.