Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дівчинці з Житомирщини не вистачає грошей на операцію

18 квітня 2013, 21:36
Дата ефіру/події: Четвер, 18 квітня 21:36

НТН вкотре звертається до своїх глядачів. Допоможіть врятувати життя 17-річній Ніні Дідик з Житомирщини. Вона вже десять років бореться з раком крові. Тепер недуга прогресує, тож терміново потрібно пересадити кістковий мозок. Зараз дівчина в італійській клініці, утім зробити операцію їй не можуть. Бо й досі бракує грошей навіть на пошуки донора. На це потрібно 25 тисяч єврів.

Віра Дідик, мати хворої дівчини:

- В неї дуже заболіла одного дня ножка, і так до ранку вона дуже заболіла, вона так боліла, що вона вже не плакала, а кричала, нам дуже страшний діагноз поставили, хронічний міелоїдний лейкоз.

Ніна Дідик, хвора:

- Кожен мій день розпочинається з пиття таблеток.

Ось так Ніна Дідик розповідала журналістам про свою хворобу два місяці тому. З раком дівчина та її родина борються вже 10 років. Піґулки тривалий час давали можливість жити, але останнім часом не допомагають. Єдине, що може врятувати - пересадити кістковий мозок. Рідні донорами бути не можуть. Тож довелося їхати за кордон - у клініці міста Верони погодилися прооперувати Ніну. Вона з мамою там уже місяць. Пацієнтці з України навіть почали робити хіміотерапію, та раптом стан дівчини погіршився.

Оксана Дідик, сестра хворої дівчини:

- Їй видалили селізінку, тому що вона була в дуже поганому стані, заважала їй нормально жити, зробили їй операцію минулої середи.

Після операції Ніні й далі робитимуть хіміотерапію, а потім терміново потрібно пересаджувати кістковий мозок. Утім, на це грошей немає. Родина дівчини з Житомирського села Міньківців незаможна. Мати працювала сільською бібліотекаркою. Тепер весь час з донькою. Батько роботу знайти не може, тож порає господарство. З цього й живуть. А суми потрібні величезні, лише на донора  - 25 тисяч єврів.

Оксана Дідик, сестра хворої дівчини:

- Донора ще не знайшли, тому що немає необхідної суми грошей. Я дуже прошу всіх, хто небайдужий, щоб допомогли моїй сестричці зібрати кошти на лікування, і хочу сказати величезне дякую всім, хто уже допомогав.

На операцію Ніні гроші збирають усім миром. Завдяки односельцям є 50 тисяч гривень.

Світлана Кравчук, секретар Міньковецької сільради:

- Ми звернулися до всіх організацій, яких тільки могли, до орендарів, які орендують землю, до односельчан.

Світлана Олексюк, директор будинку культури с. Міньківців:

- Вона так хоче жити, як ми всі разом взяті не хочемо жити, як хоче ця дитина, і вона стремить до цього, і вона живе і вірить.

Ніна сподівається, що одужає. Окрім того, вдома на неї чекає улюбленець - кіт Вася, якого вона колись врятувала.

- Вася, дай мені чмоки, якщо чмоки дасть. Ну він маленький був, побили його, то я його з піпетки викормила, це зараз мій кіт.

Тож не лишайтеся байдужими. Треба якнайшвидше назбирати гроші на пошуки донора, зараз є лише 10 тисяч. Не вистачає - 25.  Глядачам НТН вже не раз таке вдавалося. Спробуймо врятувати ще одне життя.

РЕВІЗИТИ ДЛЯ НАДАННЯ ДОПОМОГИ:
Райффайзен Банк Аваль
МФО 380805
ЕДРПОУ 2620509664
Розрахунковий рахунок 262012332138
Отримувач: Дідик Віра Петрівна на операцію для Дідик Ніни
(098) 836-66-48 -  Ніна Дідик, сестра хворої дівчинки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.