Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині жінка звинувачує правоохоронців у посібництві гвалтівнику

19 квітня 2013, 00:08
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 квітня 00:08

Майже рік намагається покарати свого хтивого односельця 30-річна мешканка Київщини. Минулого літа давній знайомий її жорстоко побив, а потім по-звірячому зґвалтував. Утім, нападника досі навіть не затримали.

На день села Олена вийшла прогулятися. Неподалік крамниці тридцятирічна жінка зустріла свого давнього знайомого. Присіли на лавці неподалік шкільного стадіону. Погомоніли. Що було далі - не пам'ятає.

Олена, постраждала:

- Тут рядом хлопці сиділи. Чи крики почули, чи шо. Я не знаю. Вони й спасли. Я тільки в больниці прийшла в себе. Голова сильно боліла. Більше я нічого не можу сказать. Не подумала б ніколи. Я ж його знала з дєцтва.

Костянтин Шульга, мешканець с. Великої Снітинки:

- Побачили, що Олександр весь у крові, і вона тоже лежить непритомна, теж вся в крові. На ній все порване, він над нею познущався. Усі полові органи були в неї пошкоджені. Він її ударив пляшкою по голові і вона відключилася.

Розбурханого Олександра з жінки ледве стягли - чоловік пручався й вимагав ще любощів. Потім приїхали міліція та швидка. Правоохоронці одразу ж розпочали кримінальне провадження за статтею "зґвалтування". Проте кривдника навіть не затримали, а слідство затяглося майже на рік. Подейкують, у чоловіка в районі впливовий родич.

Олена, постраждала:

- В лютому я його бачила в еліктрічкі мельком, і десь в березні бачила на остановкі в Фастові на автобусній. І всьо.

- А він не вибачився?

- Ні. Наче мене й не бачив. Власть є, гроші є. А я шо? З матір'ю та дитина. Защити ніякої, абсолютно. Грошей тоже.

Деталі кримінальної  історії  намагаємося дізнатися в непоказній двоповерхівці, що в центрі села. 

- Телебачення до вас приїхало, питатися за сина вашого. За Сашка.

- Він на роботі. Ето всьо брехня. То вона сама така. Хотіла ето дєло і всьо.

Селяни ж на вулиці - не набагато говіркіші.

- Нікого він не насілував. Нічого харошого. Він хороший хлопець.

- А цю історію ви чули?

- Чула, так я ж не знаю. Один так скаже, другой так скаже.

- А як кажуть?

- Та я не буду нічого говорить. Меня никто никогда не насиловал.

- То ваша хата з краю?

- А конешно.

Тим часом на захист постраждалої стали її юридично грамотні односельці. Люди написали колективне звернення до місцевої прокуратури. Відповідь надійшла одразу. Мовляв, слідство триває, і провадження перекваліфікували. На бешкет.

Костянтин Шульга, мешканець с. Великої Снітинки:

- На сьогоднішній день усі матеріали справи зібрані, свідки усі живі є, покази дали. Тут було чітко - згвалтування. Почему тоді з самого початку не порушили справу по статті хуліганство? Значить, хтось є, хто втрутився. Зацікавлена особа, яка це все переробила. Може, вже й переробили покази свідків і все остальне?

Григорій Лопатин, юрист:

- Треба розуміти, що згвалтування - це не хуліганські дії. Це чітко умисні дії, направлені на згвалтування певної особи. І відповідно, склади злочину зовсім інші. У звалтуванні склади злочину - статтева недоторканіть дівчини. А в хуліганстві - порушення громадського порядку.

По роз'яснення в цьому провадженні журналісти Свідка вже звернулися до Київської обласної прокуратури. Там обіцяли розібратися й дати відповідь найближчим часом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.