Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Чернігівщині віруючий обікрав монастир

30 квітня 2013, 02:09
Дата ефіру/події: Вівторок, 30 квітня 02:09

35-річний прочанин обібрав монастир на Чернігівщині. Серед ночі виніс із місцевої церкви ікони та коштовності.

Затриманий:

- Кроме всего того, я люблю еще искусство. Не знаю. Может, это странная любовь, но... Георгия я взял именно поэтому.

Цей неабиякий поціновувач мистецтва нині в кайданках. Згадує, як холодної березневої ночі переступив поріг монастирського храму. Каже, спочатку хотів просто помилуватися іконами.

Затриманий:

- Получилось все спонтанно. В этот день я должен был топить печь в котельне, которая находится в корпусе этого храма. Проходя в котельню, по одной стороне находятся все эти двери. Что называется - бес попутал. Залез туда. Что увидел? Попались на глаза.

Акурат після візиту пічкура з церкви зникли старовинна ікона Божої Матері, образ Юрія Переможця та безліч коштовних прикрас, залишених поблизу святинь. Ченці одразу вдарили на сполох - ціна украденного сягала кількох десятків тисяч доларів. Та речі мають й іншу вартість.

Амвросій, єпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський:

- Вони дуже цінні, ці ікони, і особливо тим цінні, що вони намолені. Старі і намолені. А намолена ікона відчувається зразу, коли стоїш перед нею.

Олександр Михайлик, керівник УМВС України в Чернігівській області:

- Одразу на місце скоєння злочину виїхала слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського РВ міліціъ. Було опитано близько 200 громадян по цьому факту, були проведені подвірні обходи. Заходи дали результат.

Церковного злодія затримали аж у Криму. Ним виявився тридцятип'ятирічний прочанин, що впродовж кількох місяців мешкав у монастирі. Чоловік ходив на богослужіння до храму, сумлінно виконував доручені роботи в господарстві. Ніяких нарікань з боку ченців на нього не було. Та раптовий від'їзд помічника з монастиря збігся в часі зі зникненням образів.

Олександр Михайлик, керівник УМВС України в Чернігівській області:

- Ікони були вилучені в м. Фастові Київської області, де він їх залишив по дорозі на Кримський півострів. На даний час відкрите кримінальне провадження. Громадянин підозрюється у скоєнні злочину за частиною 3 ст 185 - крадіжка.

Затриманий:

- Хотел одно время оставить себе, а потом думал, может быть, реализовать их. Тут в голове вспомнились сразу материальные. Я понял, что оскорбил многих прихожан. Конечно, осознаю - это преступление и грех.

Усі вкрадені святині вже повернули до храму. А крадієві тепер загрожує тривале ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Super jzaezd about getting that know-how.
Mert 06.06.2013, 14:02 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.