Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Житомирщині молода п'яничка залишила синочка гинути у калюжі

30 квітня 2013, 03:37
Дата ефіру/події: Вівторок, 30 квітня 03:37

9-місячний хлопчик утопився в калюжі на Житомирщині, бо мати не змогла витягти малого з багнюки. Приблизно опівночі п'яна 18-річна ненька поверталася з синочком додому, візочок перекинувся й дитина впала в брудну воду. Молодиця ж так і пішла додому без немовляти.

Того вечора серце бабусі було неспокійне, коли онука з правнуком вже надвечір зібралася на прогулянку.

Олена Володимирівна, бабуся затриманої:

- Інно, куди ти ідеш?

- Бабушка, я вернуся скоро, я пойду курить.

- Ну то не йди, скоро вечір.

- Я скоро вернусь.

Марно жінка чекала на дітей. 18-річна мати повертатися додому не квапилася. Із сином рушила до центру міста, гуляти з друзями.

Затримана:

- Пішла в город погуляти з ним, йшла назад, зустріла друга, сіли в паркі, сіли, випили літр пива.

Що обсяги спиртного були незначні, правоохоронці сумніваються. Повертаючись додому вже опівночі, п'яна мати не втримала візочка: він перекинувся і 9-місячний хлопчик звалився в багнюку. Поведінка молодої матері слідчих шокувала.

Василь Дячук, перший заступник керівника УМВС України в Житомирській області:

- Коли ця дитина впала в болото, вона намагалася допомогти і не змогла. Тобто вона взагалі не усвідомлює своїх дій. А в подальшому вона пішла додому і нічого більше не робила.

Покинувши перекинутого візочка і власного сина в калюжі, мати спокійно почвалала до оселі. Надворі чекала перелякана бабуся. Не побачивши правнука, помчала в темряву.

Олена Володимирівна, бабуся затриманої:

- Я боса, як була у чому, так і побігла. А темно так надворі. Я його схватила на руки і бігом в хату. У грязі такий був. Я його розділа, помила, ми давай гарячою водою ручки йому розтирати да ноги.

Затримана:

- Він ще живий був, ми принесли його в хату, помили його, розділи, давай його укутувати, розтирати, такий живенький ще був, улибався, дивився на мене. Через хвилин 10 вже помер.

Медики з'ясували - дитина захлинулася. Правоохоронці вирішують, за якою статтею карати горе-матір.

Василь Дячук, перший заступник керівника УМВС України в Житомирській області:

- Один з варіантів у нас є, це залишення у небезпеці цієї дитини, розглядається також версія навмисного вбивства. І також, з урахуванням усіх характеризуючих даних нашої підозрюваної, в тому числі невиконання своїх обов'язків, злісне невиконання обов'язків по вихованню дитини.

Два роки тому, у свої 16-ть, дівчина вже мало не потрапила за ґрати. За пограбування. Тоді відбулася обмеженим терміном. Нині ж - за те, що кинула свою дитину помирати - може дістати трирічне ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.