Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці скандал через несанкціоноване сміття

14 травня 2013, 22:06
Дата ефіру/події: Вівторок, 14 травня 22:06

Сварка через сміття. В одному з районів столиці двірник не дозволив жінці викинути непотріб у контейнера та запхав мішка до її БМВ. Чоловіка обурило, що містянка приїхала з іншої вулиці й викидає свій побутовий бруд у чужий смітник. Зрештою відходи опинилися на подвір'ї, а в міліції  розпочали кримінальне провадження.

За кілька днів це відео в Інтернеті переглянуло кілька десятків тисяч людей. Двірник не дозволяє жінці викинути величезний мішок зі сміттям до контейнеру, мовляв, вона живе в іншому районі та не сплачує гроші за вивіз відходів. Увесь її непотреб він заштовхує до салону її червоного БМВ.

Інцидент цей стався на Стратегічному шосе у Києві. Двірник, який на відео захищав ці баки, нині у святковій відпустці. Мешканці найближчих будинків про інцидент знають та кажуть: з людьми, які підкидають сміття до їхніх контейнерів, борються не один рік.

- Все, кто едут оттуда, считают, что это городская свалка! Стоишь и наблюдаешь - проезжает машина, вот есть какой-то мусор, она его скинула, вот так мы воюем с этой мусоркой лет десять точно.

На чотири будинки тут всього два контейнери, третій - зламаний. Сміття вивозять щодня, проте іноді з об'ємом не справляються. Люди кажуть: гроші за вивіз відходів сплачують своєчасно.

- У нас два месяца уже заключен договор с ГЕОЦОМ, коммунальной громадой Киева, мы теперь отдельно, жильцы, каждая квартира, платим за именно этот вывоз мусора. Какое право они имеют кидать, когда просто проезжают!

Свого двірника мешканці цих будинків виправдовують та всіляко підтримують.

- На самом деле вона тут не живе і на машинах не возять такі пакети зроста мого.

- Такого дворника не было, наверное, и при Совестком Союзе! Убирается каждый бычок, постоянно все заметается, все убирается.

Проте ображена на двірника жінка таки написала заяву до міліції, шістдесятивосьмирічному чоловікові довелося писати пояснювальну.

Юлія Мусташ, помічник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- В результаті суперечки була заява від цієї громадянки, яка написала до райуправління міліці, на цього чоловіка, нібити він завдав ій тілесні ушкодження. Відомості про дану подію внесено де единого реєстру досудових розслідувань за частиною 1 296 статті, це буде хуліганство, будемо розбиратися.

А ось у департаменті міського благоустрою впевнені, конфлікту можна було уникнути.

Владислав Шелоков, прес-секретар Департаменту міського благоустрою КМДА:

- В цьому випадку неправі обидва, поперше, двірник - він працівник комунальної служби, він не має права заламувати руки, його основна задача - фіксувати правопорушення. Як правило, мешканці приватного сектору економлять на укладанні  договору про вивіз сміття, вони так просто складають тишком-нишком це сміття в контейнери до будинків, які знаходяться поруч.

Покарання для порушників передбачено, але спіймати їх на гарячому - непросто.

Владислав Шелоков, прес-секретар Департаменту міського благоустрою КМДА:

- Відповідно до діючого законоджавства, можна покарати людину, не так, як зробив цей чоловік, а віповідно до закону, накласти на неї штраф віподвіно статті 152 Кодексу України за адміністративні порушення від 340 до 1360 гривень.

Нині ж мешканці Стратегічного шосе чекають на поверення свого двірника. Кажуть, продовжуватимуть усіляко його підтримувати - адже дати ладу на подвір'ї краще за нього - нікому.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.