Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкасах з автоцистерни витекла азотова кислота

15 травня 2013, 23:23
Дата ефіру/події: Середа, 15 травня 23:23

В Черкасах витекла азотова кислота. Цистерна з нею розгерметизувалася просто під час руху вантажівки. На дорозі утворився 15-метровий шлейф небезпечної речовини.

Потекло просто на черкаській вулиці. Водій, який перевозив смертельно небезпечну речовину, відчув їдкий запах і зупинився. Коли вийшов, побачив, що хімікат струменить з цистерни.

Віктор Григоровський, керівник компанії-перевізниці:

- Було вирішено питання в телефонному режимі вивезти машину в промислову зону, тому що витік був - не капало, а реально текло, було вирішено, що поки чекатимемо МНС, тобто завдати не дуже великі збитки, вирішили завезти автомобіль в більш безпечну зону для населення.

Вага цистерни - 28 тон. У ній чотири відсіки. Текти почало з останнього. Речовина розлилася на двадцяти квадратних метрах дороги. Всю ніч працівники служби надзвичайних ситуацій ліквідовували наслідки аварії. Працювали в захисних костюмах, бо кислота роз'їдала навіть спецпристрої.

Костянтин Проценко, помічник керівника управління Держслужби надзвичайних ситуацій в Черкаській області:

- Кислота, вона вчора роз'їдала домкрати, які намагалися підвести під цю цистерну і в такому місці, що було дуже складно нашим фахівцям дістатися, щоб якийсь накласти бандаж, щоб припинити цей витік.

На місці надзвичайної ситуації працювало 16 рятувальників. Переливали кислоту з пошкодженої цистерни в інші ємності майже три години. А те, що вилилося на землю, нейтралізовували содою й засипали піском.

Євген Лимар, керівник підрозділу Держслужби надзвичайних ситуацій в Черкаській області:

- На данный момент щас уже проходит уборка того сорбента, который был использован с этой кислотой, затарка его в безопасную емкость.

Рятувальники кажуть: нині загрози населенню немає. Увечері речовину вивезуть на утилізацію. Рух транспорту на дорозі вже поновили. Щоб дізнатися причину розгерметизації цистерни - проведуть спеціальну технічну експертизу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.