Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині ДАІвці спровокували аварію та кинули постраждалих без допомоги

20 травня 2013, 23:25
Дата ефіру/події: Понеділок, 20 травня 23:25

Покарати правоохоронців за смертельну аварію. На Львівщині двоє інспекторів ДАІ спровокували ДТП, в якій утратили життя троє людей. Одразу після зіткнення - втекли. Про трагедію стало відомо, лише коли родичі загиблих та односельці прийшли з пікетом під прокуратуру. Сама ж аварія сталася ще 5-го травня в селі Новій Кам'янці. Тоді легковик зіткнувся з мотоциклом. Загинуло троє хлопців, двоє з яких - неповнолітні.

Василь і досі в тяжкому стані в лікарні - в нього травма таза. Чи хлопець ходитиме - невідомо. Тієї ночі він з двома друзями їхав мотоциклом на дискотеку. Раптом у них врізалася автівка Фольксваген Пассат. Хлопчина сидів позаду, тому й вижив. Його приятелі загинули.

- Чотирнадцять Олегові, а Сергійові - тринадцять, вони загинули.

Утратив життя і пасажир легковика. На сайті управління ДАІ у Львівській області інформація про цю ДТП є. Втім, там жодного слова про причетність до трагедії правоохоронців. Про це стало відомо лише за два тижні. Односельці загиблих стверджують: легковик врізався в мотоцикла, тому що його переслідував патрульний автомобіль ДАІ. А коли інспектори угледіли, що сталося - втекли. Юрій бачив гонитву.

Юрій Рикмас, свідок:

- Ще машин не видно було, почули шум. Пізніше побачили - перша машина, Пассат на польській реєстрації, за ними представники ДАІ без спецсигналів, без спецосвітлення, без нічого, от просто переслідували, були впритик за Пассатом. І приблизна швидкість тут через центр була 80-90 кілометрів.

Парубок бачив місце ДТП одразу після зіткнення - ДАІвців там не було. На дорозі лежала скривавлена молодь.

- То була золота дитина, не видів я, щоб він п'яний приходив, чи наркоман був, чи курив, такого не було.

За кермом мотоцикла був 15-річний Олег. Його батько каже: якби ДАІвці зупинилися, надали допомогу або ж відвезли сина в лікарню - можливо б, хлопчик вижив. Адже швидка приїхали на виклик лише за 40 хвилин.

Віктор Федюра, батько загиблого:

- Як то дітей оставили. Дітей потрощило. Вони ту були. Бачили їх люди, як вони гнали за Пасатом, при ударі дітей потрощило, а вони поїхали. Вони тепер говорять, що вони можуть написати, що пішла пилюка і вони не бачили. А як вони, як пішла пилюка, бачили, як доганяти того Пассата.

Світлана Мінута, мати постраждалого:

- Я думаю, що то всі потрошки винуваті - не можна на одних. Але менти саме більше. Вони мали, як так вже сє стало, стати і дати тим дітям допомогу першу. Хоть стати і подивитися, що там сє роби. Бо не дай боже, щоб там його дитина була.

Наступного дня після аварії ДАІвці полягали в медзаклади. А їхнє керівництво написало рапорт про звільнення інспекторів. Тепер вони начебто на лікарняному. У ситуації розбирається прокуратура.

Олег Литвинюк, керівник відділу слідчого управління прокуратури Львівської області:

- За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження по факту ДТП, перевищенню службових повноважень працівниками ДАІ і залишення в небезпеці працівниками ДАІ.

Поки триває розслідування, про причетність своїх колег до трагічної ДТП в обласному управлінні ДАІ ані пари з вуст.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.