Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чим кліщі небезпечні для людини

22 травня 2013, 00:32
Дата ефіру/події: Середа, 22 травня 00:32

Кліщі атакують! Українці дедалі частіше скаржаться на навалу членистоногих як у місцевих скверах, так і в лісах. Медики ж радять: після прогулянок на природі треба обов'язкового себе оглядати заради власної безпеки.

Маленькі й майже непомітні, кліщі нині нападають на українців, які відпочивають на свіжому повітрі. Світлана і її трирічний Артем вже стали жертвами паразитів. Підхопили в київському парку.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Никаких симптомов, я его просто купала и обнаружила, в течении пары часов. В шею и ногу.

Народні методи боротьби с кровопивцею жінці не допомогли.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Ну вот мы когда-то попробовали маслом, ну оно просто абсолютный ноль. Никак не сработало. Профессионально извлекали. Я не настолько профессионал в этом деле, чтобы там головку извлечь, я боюсь, лучше врачи!

Майже 80 відсотків усіх кліщів інфіковані так званою хворобою Лайма, вона завдає неабиякої шкода організму.

Ольга Голубовська, головний інфекціоніст МОЗ України:

- У человека на месте укуса появляется пятнышко, которое вскоре расширяется, распространяется, возникает эритема. Она имеет просветление в центре, в виде кольца. Могут быть тяжелейшие измененения суставов, центральной нервной системы, через полгода или через год после заболевания.

У південних регіонах країни особливо небезпечний енцефалітний кліщ. Його укус може спричинити смерть.

Ольга Голубовська, головний інфекціоніст МОЗ України:

- Это заболевание характеризуется поражением центральной нервной системы, причем есть три разновидности, у нас в Украине и России - самая агрессивная.

Тож після кожної прогулянки лісом або сквером ліпше перевірити все тіло. Якщо виявили кровопивцю - варто звернутися по кваліфіковану допомогу та дослухатися до порад лікаря. Якщо ж витягти паразита вдалося самотужки - піти на консультацію до медиків все одно треба.

Ольга Голубовська, головний інфекціоніст МОЗ України:

- Идеально взять этого клеща и отнести в санэпидемстанцию и его исследовать. Если клещ присосался, то свою функцию в качестве передачи инфекции он выполнил, хоть доставайте головку, хоть не доставайте.

Та не всі кияни на ці застереження зважають. Дехто впевнений - досить подбати, щоб одяг щільно закривав тіло. Тоді гуляти в лісі можна безпечно.

- А клещей я не боюсь, я людей больше боюсь!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.