Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві затримали кримінального авторитета

24 травня 2013, 00:08
Дата ефіру/події: П’ятниця, 24 травня 00:08

У Києві затримали авторитета на прізвисько "Бабай". З 90-х років він очолював злочинне угруповання, яке діяло на столичному залізничному вокзалі. Кримінальник контролював там міжміських перевізників, таксистів, торгівців і всіх шахраїв.

Він почав працювати на столичному вокзалі з 1979 року. Спочатку - таксистом. Поступово здобував авторитет і вже у 90-х на нього працювали усі. Міняйли, перевізники, торгівці, крадії - злочинне угруповання на чолі з Бабаєм збирало данину з усіх.

Віталій Стрижак, заступник керівника ГУБОЗ МВС України:

- З кожного транспортного засобу, куди б він не йшов - або в Чернігів, або в Тернопіль, в Харків, підприємці платили по 100 грн з автобуса, с одного рейса. Були блоковані транспорті засоби, у нас це зафіксовно, до підприємців зразу починались погрози, були підпали транспортних засобів, то біш тих людей, які не платили данину.

Ось це відео правоохоронці зняли ще 2005-го, коли готувалися схопити Бабая. Чоловік знає, що за ним стежать, але страху не відчуває. Тоді його звинуватили у стягненні поборів та підроблянні документів. За деякий час авторитета вперше затримують, та ув'язення він уник.

Віталій Стрижак, заступник керівника ГУБОЗ МВС України:

- Багато було підключено досвічених адвокатів, і вирок Печерського суду столиці по вимаганю 5 років на 3 з відстрочкою вироку. І він був під заставу випущен на свободу.

Тоді кримінальний авторитет заявляв, що ходив на вокзал купити квитка.

Юрій Багієв (Бабай), березень 2005 р.:

- Я хочу сказать, что в отношении меня на даный момент творится беззаконие, то что вот здесь творится - это самый что ни на есть фарс. Я не понимаю: если существуют законы, для кого они?

Тоді злочинець дістав умовний термін і повернувся господарювати на залізницю. Днями його знову схопили.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Кримінального авторитета Бабая, що кілька десятиліть займався поборами на столичному залізничному вокзалі, затримали вже втретє. Нині йому загрожує до 7 років увязнення. Правоохоронці переконані: на вокзал він більше не повернеться.

Йому вже висунули звинувачення за статтею вимагання. До попереднього умовного тепер додадуть вже реальний термін. Окрім того, в суді розглядають ще одну справу, де фігурує здирник. А на столичній залізниці вже дали лад.

Віталій Стрижак, заступник керівника ГУБОЗ МВС України:

- На сьогоднішній день можна впевнено казати, кожного дня ми це відслідковуєм, поборів на вокзалі уже немає. Кожного дня чергує група.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
То что работник МВД Днепропетровска майор милиции Абашия Фридон Автандилович 1982 г/р. уроженец Абхазии , г.Гали ,тесно связан с "вором в законе" Антимосом Кухилава, "Антиком" - это факт ! Фридон имеет влияние на происходящие события в воровских кругах! Принимал участие во многих операциях по устранению не угодных воровских групп , (проведение операции согласованы лично с одним из бывших зам. министров МВД Украины который и по сей день имеет влияние на ход событий ) с ноября 2009 года работает на СБУ г.Киева псевдоним "Хан". Является негласным лидером Днепропетровского Грузинского воровского клана, в воровских кругах прозвище "Коба" имеет существенные связи в политических и криминальных кругах ! Таких именуют темной лошадкой Криминального мира Днепропетровска .
Cbj 20.07.2013, 16:35 ответить
канешно конкурент ментам такой !
леха 27.05.2013, 20:53 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.