Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Нові факти у справі сумського Беркуту

25 травня 2013, 13:48
Дата ефіру/події: Субота, 25 травня 13:48

Не вгамовуються пристрасті навколо сумського Беркуту. Півроку тому справу про здирництво в підрозділі передали до суду. Утім, життя вона змінила хіба що рядовому складу. Третину правоохоронців тоді одразу розкидали по всій області. Перевели на інші посади з меншими зарплатами. Найактивніші з цим не змирилися і відстояли своє право на роботу в суді. Та не всі можуть повернутися, бо їхні посади просто ліквідували.

В'ячеслав - четвертий, кого суд поновив на посаді у спецпідрозділі Беркут. Схвильований і сповнений надії хлопець прямує до КПП. Утім його зустрічають черговий та керівник відділу кадрів - і не для того, щоб привітати. 

- Згідно постанови суду, з учорашнього дня я працівник Беркуту.

- Зверніться до роботодавця, в нас наказа про ваше поновлення не було.

- То получается, ви ігноруєте постанову суду.

- Нет, ми не ігноруєм, я повторю еще раз: ми не ігноруєм постанову суду.

Тож правоохоронця спроваджують блукати кабінетами. Він каже - до такого ставлення з боку керівництва вже звик і навчився відповідати.

В'ячеслав Голуб, співробітник Беркуту м. Сум:

- В той момент, коли ми почали боротися з корупційними проявами в нашому підрозділі, ми зрозуміли, що захищати нас нікому, після цього ми створили власну профспілкову організацію, в яку ввійшло 20 осіб, і почали боротися за свої права.

Понад рік тому половина загону поскаржилася на власне керівництво. Правоохоронці твердили: з них щомісяца з кожного вимагають по 150 гривень. Невдоволених - позбавляють зароблених грошей. Тоді управління МВС влаштувало замість перевірки здирників атестацію самих беркутівців. Результати були провальні. Третину підрозділу - найактивніших - звільнили, декого перевели в інші населенні пункти.

В'ячеслав Голуб, співробітник Беркуту м. Сум:

- А вони сказали, шо нас не хвилює, ви будете переведені до інших підрозділів, хочете ви, чи не хочете. Ми так вважаємо. Мене, наприклад, перевели до тростянецького райвідділу помічником дільничного інспектора міліції. Це містечко за 60 км від Сум, а моє постійне місце проживання являється місто Суми.

Суд один по одному визнає накази про переведення за незаконні, та повернутися правоохоронцеві нікуди. За цей час Беркут реорганізували і зайві посади ліквідували. Проте в міліції запевняють, вакантне місце знайдуть. 

Андрій Корчака, старший інспектор відділу УМВС України в Сумській області:

- Співробітника Беркута буде поновлено на посаді після того, як до УМВС України в Сумській області надійде постанова Харківського апеляційного адміністративного суду. І на її підставі буде підписний даний наказ.

Кримінальна справа про перевищення службових повноважень керівництвом Беркуту вже півроку на розгляді в суді. Відтоді командира загону також перевели на іншу посаду - тепер він… викладає у школі міліції. А ось його заступники, що так само фігурували у справі про здирництво, залишились працювати на старому місці.

Андрій Корчака, старший інспектор відділу УМВС України в Сумській області:

- Кримінальна справа, по якій рішення ще не прийняте, ніяк не впливає на виконання покладених на підрозділ завдань. А його робота знаходиться під постійним контролем УМВС та МВС, щоб не допустити подібних випадків. 

В'ячеслав вірить, що вже наступного тижня нарешті без перешкод зможе повернутися на роботу. А Свідок обіцяє й надалі стежити за подіями в сумському Беркуті.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Оце дають в країні вугілля! Побільше таких ментів!
Andrej 26.05.2013, 00:36 ответить
нас в беркуте 17 человек. и мы будем и дальше бороться за справедливость!!!кто попросит помощи тому будем помагать .сейчас уже 5 исков в админ суде на незаконные дисцыплинарные взыскания. а там и по 33 ст. ЗУ "О профсоюзах,,,," кто то пойдёт на ДЕМБЕЛЬ!!!!! Главное что бы мы были не одни,а вместе можно навести порядок!!!!!!
Вы не одни. С вами милицейский профсоюз Николаева, Черкас, Крыма и ... Кабанченко. Даже если вас мало, сила - в единении. Помните об этом и вас никто и ничто не сломит.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.