Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кияни лишилися без гарячої води через борги адміністрації

8 червня 2013, 00:09
Дата ефіру/події: Субота, 8 червня 00:09

Без гарячої води, але з надією на її появу. Вже майже тиждень шість київських котелень не працюють, бо нема  газу. А все тому, що столична адміністрація завинила компанії Київенерго понад мільярд гривень.

Мешканці столичних Нивок не приховують обурення: без гарячого водопостачання вони вже більше трьох тижнів. Після планових робіт у котельні поновити його мали 3 червня.

Любов Георгіївна, мешканка м. Киева:

- С мая месяца по третье июня объявления были написаны у входа в каждое парадное, пришло третье число, это понедельник, воды нет, четвертого нет. Статистика подает такие данные, что киевляне 98,9% своевременно оплачивают все комунальные услуги. Почему мы страдаем?

Так само без гарячої води нині мешканці 600 будинків Святошинського, Дарницького, Шевченківського, Оболонського та Голосіївського районів. Їхні котельні компанія Нафтогаз України від'єднала від газопостачання за борги. Зі скаргами кияни почали дзвонити на номери гарячої лінії мера. Почуте людей обурює ще більше.

- Не волнуйтесь, не тільки Шевченківський район, а й ще 5 районів Києва тоже в такий ситуації, як і ви.

Схема розрахунків за газ така: кияни отримують тепло від компанії Київенерго за зниженими тарифами, своєю чергою вона платить Нафтогазу України за більшими цінами. Різницю енергетикам мають компенсувати з міського бюджету. Нині КМДА заборгувала понад мільярд гривень. Та що саме столична влада позбавила городян гарячої води, чиновники воліють не говорити.

- Вони нічого, кажуть, неуплочено, через те нема.

У котельні Нивки кажуть - усі роботи давно завершені. Тепер чекають, коли урядники розберуться з боргами.

Сергій Коломієць, керівник котельні Нивки:

- В котельне работы закончены давно, в срок, скажем. Она должна быть уже в работе, в даный момент отсутсвие газа.

У столичній адміністрації обіцяють: гарячу воду люди отримають вже сьогодні. Втім, в яких саме районах - не поточнюють.

Дмитро Новицький, керівник Головного управління комунального господарства Київської міськдержадміністрації:

- На сьогоднішній день КМДА завершила переговори з Київенерго та Нафтогазом, з сьогоднішнього дня буде поступово підключення котелень, які пройшли випробовування, і розпочнемо погашення боргів принаймні бюджетної сфери, які є заборгованість перед Київенерго.

Втім, люди обіцянкам не вірять:

- Я вже чула, казали, після неділі буде вода. Після якої - після цеї. Побачим.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Нас просто не считают за людей В такую жару уже два месяца нет горячей воды. Они собираются таким образом погасить долг.Так ничего не получится,т.к. люди вообще за этот период ничего платить не будут.Такие сумасшедшие деньги платить за то что я таскаюсь с кастрюлями.Так ведь газ всеравно используется для нагрева воды.В чем прикол? Нас совсем за идиотов держат ?
24/06/13
наша пісня гарна й нова починаймо її знову,. Кожен день телефонуємо в жек, кожен день слухаємо, десь прорвало, ремонтують через два дні вімкнуть (і завжди на ремонт потрібно не меньше двох днів і ніяких оголошень біля будинках не розвішується), - так вже із другий тиждень, це не враховуючи місяць їх "випробувань". А саме цікаво, що ні в пресі, ні на телебачені нічого не пишуть і не кажуть про такі проблеми киян((
нивки 24.06.2013, 18:03 ответить
Уже 7 день звоню в Киевэнерго и каждый день они говорят одно и тоже , что завтра возникли какие-то повреждения и сегодня починят, завтра будет горячая вода...
Да уж, сил нет - намучались уже с нагревом воды, пока они в тёпленьком джакузи отдыхают, им до простых людей дела нет!!! Остаётся только сочувствывать молодым мамочкам, им вдвойне тяжело!!! Такая вот опека от властей....
Сегодня 10.06. - гарячей воды так и нет...
Комментарий удален
Всё хорошо, воды нет и сколько ещё не будет никто не говорит, а кто за это ответит? кто виноват? почему люди должны терпеть неудобства а кто то будет продолжать сидеть в тёплом кресле, и так же рассказывать о трудностях? которые же и создал, почему у него наши слуги народа (СБУ, ПРОКУРАТУРА и т.д.) не спросят о том что он сделал для того что бы избежать данных проблем - это же не внезапный снегопад в марте, а плановые действия, наверное нужно не просто обсуждать данный случай - а всё же выгнать ряд людей которые допустили такое,
НИВКИ 10.06.2013, 10:50 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.