Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Дніпропетровську чоловік звинувачує лікарів у загибелі дружини та ненародженної доньки

12 червня 2013, 23:27
Дата ефіру/події: Середа, 12 червня 23:27

Скандал - у Дніпропетровську. Чоловік звинуватив лікарів обласного перинатального центру в убивстві своєї дружини й ненародженої дитини. Натомість, працівники закладу свою провину заперечують: мовляв, медицина в таких випадках безсила.

На світлинах, що їх показує Костянтин Панченко, його дружина весела й усміхнена. Наприкінці травня жінка була на 31-му тижні вагітності. Того вечора їй несподівано стало зле. Швидка відвезла пацієнтку до Новомосковського пологового  будинку. Там поставили діагноз: панкреатит - і почали лікувати. Вночі хворій погіршало. Її терміново доправили до обласного перинатального центру. Після огляду чоловікові написали перелік препаратів, які треба купити.

Костянтин Панченко, чоловік померлої:

- "Гордокс". Мне просто интересно сейчас взглянуть в глаза тому, кто это писал. Ты своими пьяными мозгами хотя бы видел, что ты пишешь. "Гордокс" - прочитай в аннотации, можно ли его прописывать беременным женщинам.

О третій годині ночі  Костянтина запевнили: стан дружини стабілізувався, можна їхати додому. Вранці він зателефонував до центру. Там відповіли, що зв'яжуться з ним згодом. Відчуваючи тривогу, чоловік приїхав до закладу. В кабінеті завідувачки почув приголомшливу новину.

Костянтин Панченко, чоловік померлої:

- Сказали сразу: присаживайся, такое слушать на ногах не стоит. Действительно. Ну и сразу сказали, что всё - девочек нет.

В селезінці розірвалася артерія - так пояснили причину смерті. Що дружину неможливо було врятувати, чоловік не йме віри і звинувачує медиків у недбальстві.

- Как так можно работать, чтобы за шесть с половиной часов убить обоих?

- Я понимаю, я сочувствую семье, родственникам. Это утрата - даже слов нет.

Це був той випадок, коли медицина безсила, виправдовується керівник перинатального центру. Вагітна потрапила до закладу в стані середньої тяжкості, їй зробили УЗД й підтвердили діагноз Новомосковських колег. На ранок дитина в лоні матері почала задихатися, крім того, в жінки відкрилася кровотеча.

Людмила Падалко, головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру:

- В брюшной полости, как из крана, лилась кровь, и не из матки, не из женских органов. В операционную срочно пригласили хирургов, но темп кровопотери из разорвавшейся аневризмы был такой, что несмотря на то, что мы в три вены вливали, всё тут же выливалось в живот. И на фоне такого острого состояния наступила остановка сердца.

Врятувати хоча б дитину медикам теж не судилося. Після цього смерть Олени Панченко розслідувала спеціальна комісія. Винних не знайшли.

Людмила Падалко, головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру:

- Разборы все прошли и на уровне министерства, и на уровне нашего роддома. Нам, врачам, самим хочется всегда быть победителями.

Та невтішний Костянтин Панченко вважає - дружину можна було врятувати. І сподівається, що на підставі його заяви обласна прокуратура проведе ретельне розслідування.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.