Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 26 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові затягують розгляд справи про нібито побиття судді співробітниками ДСО

18 червня 2013, 00:15
Дата ефіру/події: Вівторок, 18 червня 00:15

У Харкові не вщухають пристрасті навколо трьох співробітників держслужби охорони, які потрапили за грати за те, що "вгамували" не ту людину. Патруль викликали до ресторану, де бешкетував суддя. Міліціянти, за офіційною версією ДСО, були змушені застосувати до служителя Феміди спецзасоби - кайданки і сльозогінний газ. За це тепер сержанта й двох прапорщиків звинувачують у перевищенні повноважень і насильстві - правоохоронцям погрожує до 8-ми років позбавлення волі.

Біля Апеляційного суду Харківської області сьогодні багато колег заарештованих міліціянтів - чинні й колишні співробітники ДСО. Кажуть, це не акція протесту, а прийшли підтримати хлопців, бо інакше просто не могли.

Сергій, пенсіонер ДСО:

- Ребята молодые. Я считаю - жизнь ломать… это сломана жизнь! Сломана жизнь трем ребятам. Они, я думаю, уже в органах работать не будут. Они сломлены.

Призначене на десяту тридцять засідання розпочинається із затримкою на годину. В залі суду, повному знервованих людей, стає відомо: не прибув прокурор. Слухання відкладають на три доби.

- Что ж это делается? Ночью все были! И прокуроры, и все. Где они сейчас?

Наступною, через дві години, слухають справу прапорщика Сергія Зубка. Вимога адвокатів така сама: звільнити з-під варти. На це засідання прокурор приходить, але розгляд просить відкласти.

- … в зв'язку з необхідністю ознайомитись з апеляційними скаргами, поданими захисниками.

- Ви не отримали апеляційні скарги? 

- Отримав, тільки що.

Колегія суддів переносить слухання. Знов на три доби. Журналісти оточують прокурора, намагаються з'ясувати позицію звинувачення.

- Позиция прокуратуры? Вы будете требовать оставить под стражей?

- Я же вам все сказал! Закончится судебное заседание - я вам дам комментарий. Мы находимся в зале судебного заседания. В любую секунду может зайти суд.

Адвокати заарештованих міліціянтів обурюються. Кажуть, певно, звинувачення затягує справу, сподіваючись, що пристрасті вгамуються.

Святослав Кравець, адвокат заарештованих:

- Сегодня были фиктивно, по сути, перенесены судебные заседания - это возмущает. Пока они тянут процесс, пока переносят эти заседания - работники милиции незаконно содержатся в следственном изоляторе.

ДСОвців звинувачують у перевищенні службових повноважень, ще й з насильством. Простіше, правоохоронці винні в тому, що начепили на суддю наручники й застосували сльозогінний газ. Сам служитель Феміди твердить - його ще й жорстоко побили.

Денис Нев'ядомський, суддя Київського районного суду м. Харкова:

- Бывало лучше, конечно, состояние. Разорвали мочку уха, пробили губу, я думаю, видно, вот эти шрамы, которые будут всю мою жизнь напоминать об этом избиении. Сильно болят рёбра у меня. А те шрамы, которые... Разорвана шея была, сейчас немножко зажила.

Розповідати свою версію - що сталося тієї ночі в ресторані - суддя відмовляється. Додає тільки, що красномовніше за будь-які слова - відео з камер спостереження. Але саме там зафіксовано, як служитель Феміди кидається з кулаками на охоронців закладу й ДСОвців. Свідки ж кажуть - навіть спробував відібрати в міліціянта автомата. Та на ці дії у прокуратурі не зважають. Звинувачують лише суддівських кривдників.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.