Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 27 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Зоозахисники у Донецьку радять змиритися з алергіями та голубиним послідом

26 червня 2013, 23:35
Дата ефіру/події: Середа, 26 червня 23:35

Зо п'ять десятків мертвих голубів знайшли на горищі будинку в Донецьку. Зоозахисники твердять: птахів жорстоко убили працівники ЖЕКу на прохання мешканця.

Голуби посіяли розбрат між мешканцями будинку на вулиці Овнатаняна вже давно. Ганна живе на п'ятому поверсі і їй лихо від сусідства з пернатими.

Ганна Васиньова, мешканка м. Донецька:

- Я не против голубей, но я против фекалий, которые у нас там размножаются на техническом этаже. Завелись черви, жуки… У меня маленький ребенок, а это все вызывает аллергические реакции, какие-то заболевания. И каждое утро мою отливы на своем окне, каждое утро я подметаю входную свою площадку, потому что я открываю дверь и у меня сразу мусор.

Жінка звернулася до ЖЕКу. Птахів витурили надвір, а на всі входи на горище начепили замки.

Лідія Алексеєва, майстер ЖЕКу:

- Закрыли окна, выгнали голубей. Первый раз выгнали, второй раз выгнали… Окна открываются. Каким образом мы можем их вообще выгнать? Потравить, как просят жильцы? Так рука не поднимется на птиц.

Проте зоозахисники іншої думки. Мешканці будинку їм розповіли, що комунальники повбивали пернатих. Мовляв - на тиждень замурували на горищі. Занапастили п'ять десятків голубів.

Вікторія Капля, зоозахисниця:

- В данной ситуации был нарушен Уголовный кодекс Украины, статья "О жестоком обращении с животными". Здесь умышленно на чердаке были закрыты на целую неделю около полусотни голубей. И на тот момент, когда я там оказалась, ровно через неделю, практически я оставшихся 30 - 35 голубей выпустила, а все остальные умерли от голода.

Зоозахисники радять невдоволеним мешканцям змиритися з сусідством голубів, дійти згоди між собою.

Вікторія Капля, зоозахисниця:

- На данный момент, пока голубята не вылетят, пока они не окрепнут, не станут самостоятельными голубями - закрывать ничего не стоит. Как-то попробовать с этим смириться. Просто почаще всем вместе на крыше на этой ходить, убирать…

А ось у ЖЕКу кажуть: пернатим не місце на технічному поверсі будинку.

Лідія Алексеєва, майстер ЖЕКу:

- Правило содержания… Значит, не разрешается правилами содержать там птиц. Есть такое правило, но они там живут.

Нині міліціянти зафіксували факт масової загибелі птахів, але не квапляться розпочинати кримінальне провадження. Поки з'ясовують: це недбальство комунальників чи цілеспрямоване убивство.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.