Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині завідувачка будинку для старих крала гроші підопічних

28 червня 2013, 22:25
Дата ефіру/події: П’ятниця, 28 червня 22:25

Нічого святого! На Волині очільниця будинку для утримання людей похилого віку понад півроку наживалася на їхніх заощадженнях. За жертв обрала найнемічніших. Банківські картки пенсіонерів шахрайка ховала у своєму сейфі і за потреби знімала все до копійки. Ошукані ж раз на місяць мусили тішитися гроном бананів чи печивом. Хто-зна скільки ще дурила б підприємлива пані старих людей, якби нею не зацікавилася прокуратура.

У цих кімнатах нині мешкає двадцять троє осіб. За дах над головою, харчування і невибагливий побут вони віддають більшу частину своїх пенсій. Ще кілька місяців тому шістьом з них - інвалідам - гроші приносила листоноша. Та з ініціативи директорки будинку для людей похилого віку процедуру змінили.

Олексій Решетник, прокурор м. Нововолинська:

- Вона позабирала у них пенсійні картки. Сама їх отримала і використовувала на власний розсуд. Для того, щоби відвести від себе підозри, то на мізерні суми - знімала тисячі - а на 50-100 грн. максимум купувала продукти харчування цим громадянам.

Тривало це понад півроку. Шахрайка збагатилася щонайменше на 10 тисяч гривень.

Валентина Журавська, директор центру з обслуговування населення Нововолинської міськради:

- Це, перш за все, був шок. Бо постійно ведеться контроль. Велися мною і перевірки відділення, і харчування, і стан підопічних. Це не було відомо. Скарг не було від жодної підопічної особи.

Та ось дивина: щойно знімальна група Свідка переступила поріг будинку для старих, про лиху вдачу його очільниці люди заговорили навперебивки.

Олена Гаврилюк, пенсіонерка:

- Вона не давала вийти навіть у коридор. Обзивала. Навіть у вікно не давала подивитися. Каже, ти тюль вимазуєш. Що не будь, то додому.

Василь Маринченко, пенсіонер:

- Що не спитаєш - відвернулася і пішла. Не скажеш, на приклад, що я хочу: чи таблетки, чи на вулицю. Не дозволяють мені все. Без пояснень. 

Згодом з'ясували - підозрювана в шахрайстві жінка навіть не має відповідної освіти. Тому як обійняла таку посаду - ще одна тема для розмови.

Світлана Недумова, співробітниця прокуратури м. Нововолинська:

- Закінчила лише технікум за спеціальністю промислове будівництво. І працювала все життя за робітничими професіями: контролер, диспетчер, охоронник. 

Торік завідувачкою вже цікавилася прокуратура. Навіть дістала догану від керівництва за неналежне харчування підопічних. Утім висновків не зробила - взялася до фінансових махінацій. До речі, коли почула, що запахло смаженим, головних речдоків намагалася позбутися.

Світлана Недумова, співробітниця прокуратури м. Нововолинська:

- Коли раніше ми лише почали перевірку, завідуюча добровільно видала дві пенсійні картки і певну суму коштів. Але вже коли перевірка продовжилася, аби уникнути відповідальності, підкинула таємно в постіль лежачим ще 4 картки. З пін-кодами, які були написані на окремих аркушах паперу.

Нині підприємливу завідувачку звільнили. За місяць-другий завершиться й досудове слідство. Та що жінку ув'язнять - сумнівно. Радше, провадження за фактом шахрайства закінчиться грошовою компенсацією.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Ну, и как же всплыла информация об этой шахрайке? Может в других городах в домах для пристарелых ещё похлеще???!!!
Дмитрий 30.09.2020, 16:55 ответить
ЗА КАКУЮ ЖУРАВСКУЮ ИДЕ МОВА???

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.