Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Одеситові продали крадене авто по підробленим документам

2 липня 2013, 19:29
Дата ефіру/події: Вівторок, 2 липня 19:29

Купив машину, зареєстрував, а за кілька місяців дізнався - її розшукують. Таке сталося з мешканцем Одеської області. Він придбав транспорт ще на початку січня, а за кілька тижнів попередня хазяйка написала заяву про зникнення мікроавтобуса. Тож тепер на нього претендують одразу двоє власників.

Валерій знайшов оголошення про продаж Мерседеса Віто в інтернеті. Машина була в Києві. Тож по неї приїхав з Одещини.

Валерій Сірий, постраждалий:

- Она была снята с учета, я когда приехал смотреть, она стояла на транзитных номерах. Привез мне новые транзиты запечатанные, справку-счет, техпаспорт, все документы.

Транспорт Валерій придбав у так званих перекупників. З документами все було гаразд, тому новий власник без клопоту зареєстрував мікроавтобуса на себе.

Валерій Сірий, постраждалий:

- Я купил эту машину 4 января, 9 января я уже здесь в Одессе по месту жительства поставил ее на учет. 9 числа я получил номера, техрпспорт на нее, я уже был хозяином. 

А вже у травні чоловіка спіткала несподіванка: на посту ДАІ ошелешили новиною - транспорт розшукують. Заяву в Дарницьке райуправління міліції Києва написала колишня власниця Мерседеса. Мікроавтобуса у Валерія забрали на штрафмайданчик. Чоловік подався у столицю - до Дарницького райуправління міліції.

Валерій Сірий, постраждалий:

- Мы зашли в кабинет и нам начали рассказывать что эта справка-счет недействительная у меня, что она выписана на колене, что этой фирмы нет, что эту справку писал какой-то дедушка, который был 20 лет назад в Киеве.

Слідчий, каже Валерій, намагався переконати віддати ключі та документи на машину, інакше за транспортування мікроавтобуса з Одеської області до столиці треба буде заплатити 5600 гривень.

Валерій Сірий, постраждалий:

- Он говорит: вы должны позвонить домой жене, чтобы жена ключи, техпаспорт, сейчас приедут люди, чтобы она им отдала ключи и техпаспорт. Говорит, у меня решения суда нету, но оно у меня будет, а ключи и техпаспорт вы должны принести сейчас.

Поспілкуватись зі слідчим знімальній групі Свідка не вдалося. У прес-службі Дарницької міліції його дії пояснюють так:

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького райуправління міліції м. Києва:

- На підставі чого він вимагав ключі і техпоаспорта?

- Ну може для розслідування справи.

- Це законно?

- Тривають слідчі дії, слідчий, мабуть, більше компетентиний в цьому. Я вас завіряю, що слідчий не вимагав ніяких ні коштів, ні ключів, можливо, документи, щоб по справі подивиться, що воно як. Подивиться документи.

Нині мікроавтобуса під розписку таки повернули власникові.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького райуправління міліції м. Києва:

- Він був на прийомі у начальника слідчого відділу і йому повернули машину, вона зараз знаходиться в нього. Щас триває слідство, кінцевий результат буде після досудового розслідування.

Втім, Мерседеса вдалося забрати лише тому, що суд так і не дав дозволу на його арешт.

Олександр Телешецький, заступник прокурора Дарницького району м. Києва:

- І відповідно прокуратура району за клопотанням слідчого буде звертатися до слідчого судді про надання дозволу на накладення арешту на вказаний транспортний засіб як на речовий доказ до прийняття судом рішення по суті.

У прокуратурі кажуть - шахрайську оборудку з машиною облагодив той, хто збув мікроавтобуса за підробленими документами.

Олександр Телешецький, заступник прокурора Дарницького району м.Києва:

- Відповідатиме за це все та людина, котра отримала по дорученню у київського підприємства вказаний автомобіль для здійснення його продажу, але здійснила його продаж по підробленим документам.

Хто є власником машини - вирішить вже суд.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.