Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Розвиток подій у Врадіівці

3 липня 2013, 11:02
Дата ефіру/події: Середа, 3 липня 11:02

Усіх трьох підозрюваних у зґвалтуванні 29-річної Ірини Крашкової затримали. Капітан міліції Євген Дрижак, який буцімто мав алібі на час злочину, теж під вартою. Його допитали у прокуратурі. Саме затримання Дрижака вимагали обурені місцеві мешканці, які вночі розгромили Врадіївський райвідділ міліції. І вже зранку полетіли перші голови правоохоронних чинів.

Миколаївську міліцію обезголовили. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко своїм наказом усунув з посад керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка та очільника Врадіївського райвідділу Володимира Синицького. Під час виступу у Верховній Раді головний правоохоронець країни зазначив, що основною причиною резонансних подій у Врадіївці стала безвідповідальність саме окремих керівників місцевої міліції.

Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ України:

- До міністерства надходять та беруться на контроль лише найбільш тяжкі та резонансні події. Через приховування об'єктивної інформації про обставини вчинення злочину міністерство із запізненням відреагувало на ситуацію.

Зняли і прокурора Врадіївського району Сергія Мочалка. До таких кадрових рішень підштовхнули й нічні події біля місцевого райвідділу міліції. Місцеві мешканці почали збиратися біля будівлі звечора. Спочатку обурювалися лише на словах. 

- Ганьба-ганьба-ганьба!

Та вже за кілька годин натовп перейшов до дій. Розлючені люди трощили двері й вікна відділу, припарковані поряд міліційні машини та кидали у приміщення пляшки із запалювальною сумішшю. Своєю чергою правоохоронці оборонялися сльозогінним газом і навіть стріляли в повітря. Деякі з мешканців, за неофіційною інформацією, після сутички потрапили до лікарні.

Люди  вимагали одного - щоб третього садиста, якого назвала зґвалтована та скалічена Ірина Крашкова - правоохоронця Євгена Дрижака - затримали, як і двох інших, Дмитра Поліщука та Сергія Рябиненка.

Тамара Урсул, мешканка смт Врадіївки:

- Главное, чтоб задержали третьего, потому что они его выгораживают. Если б у нас тут не было милиции, у нас бы тут было больше порядка, потому что они не делают порядок, защищают людей, они наоборот - убивают!

Після нічного штурму Врадіївський райвідділ отакий: усипаний склом і залитий кров'ю. Люди ж удосвіта розійшлися. Утім, ненадовго. Вдень знову зібрався натовп. Мешканці твердять - стоятимуть, бо міліції не вірять, а згвалтування стало для них останньою краплею. Їм набридла сваволя правоохоронців.

- Дрижака на нари, перекриєм трасу Кишиньов - Полтава, ніхто не піде додому, поки не буде арешту мента.

І вже надвечір у вівторок прокуратура затримала Євгена Дрижака. Раніше правоохоронці стверджували, він має алібі: відеозапис, на якому видно, що Дрижак нібито був під час згвалтування на чергуванні в райвідділі. Нині ці кадри досліджують експерти. Тим часом мешканці збирають на лікування 29-річної Ірини Крашкової гроші. Унаслідок звірячого побиття в неї численні перелами черепа. Місцеві подейкують, жінка  - не єдина жертва бузувірів, їй просто поталанило вижити. Адже, за останні три роки в тутешньому ставку й занедбаній лікарні знайшли тіла 16-річної Аліни Поркул та Віти Яковецької. Дівчат перед смертю також згвалтували, по тому вбили. Винних в обох злочинах так і не знайшли.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.