Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінничині малолітні вандали сплюндрували кладовище

3 липня 2013, 23:08
Дата ефіру/події: Середа, 3 липня 23:08

Замість цукерок - пам'ятники. Неповнолітні вандали розтрощили десятки надгробків на Вінничині - образилися, бо не знайшли на могилах сjлодощів. Тепер батькам малих злочинців доведеться заплатити за їхні розваги.

Це нині вона плаче. А кілька днів тому разом з друзями безжально трощила надгробки та хрести на місцевому кладовищі. Лише за один вечір малолітні вандали знищили 29 могил. Побачене шокувало селян, і вони побігли із заявами про наругу до міліції.

Вадим Миколайчук, Шлишківcький сільський голова:

- Рано вийшли люди копати яму, десь біля 5 години мені повідомили, що на кладовищі побиті пам'ятники. Це перше порушення, яке сколихнуло не то що там сільську раду, а й все населення.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група. Вже за кілька годин правоохоронці дізналися, що руйнували могили двоє сестер 9-ти та 12-ти років, і їхній 10-річний друг. Всі троє - з багатодітних сімей, котрі на обліку як проблемні.

Віталій Костецький, керівник підрозділу Могилів-Подільського МВ міліції:

- Постійної роботи у батьків немає. Сім'ї живуть за рахунок дітей і також заробляють на прожиття випадковими заробітками, які на даний час де-не-де трапляються в селі.

Проте мотив злочину ошелешив навіть правоохоронців: діти шукали на місцях поховань цукерок. Коли їх не знайшли - неабияк розлютилися.

Василь Вакалюк, батько бешкетника:

- Мій син до хуліганства не здатний, це перший раз те, що він наробив це. Глупо зробив, погано.

У міліції вже розпочали кримінальне провадження за статтею "наруга над могилами". Покарання - обмеження волі на термін до п'яти років. Проте через юний вік малі злочинці уникнуть відповідальності. А ось їхнім батькам доведеться відшкодувати селянам завдані збитки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.