Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Шахраї намагаються відняти в старенької киянки квартиру

12 липня 2013, 23:49
Дата ефіру/події: П’ятниця, 12 липня 23:49

Квартира у престижному районі столиці за шість тисяч гривень. Саме така сума фігурує в Договорі про довічне утримання, який підписала з ледь знайомими людьми київська пенсіонерка. Тепер бабуся у психлікарні, а в її помешканні нова власниця.

Коли вісімдесятирічна Валентина Дмитрівна припинила відповідати на дзвінки, її родичі вдарили на сполох. Люди кинулися до бабусиного помешкання - а там їм відчинила невідома жінка. Отетерілих близьких повідомили - пенсіонерка більше тут не мешкає.

Олена, невістка постраждалої:

- Мы узнали, что она заключила с ней договор о содержании и опекунстве, не поставив нас в известность. Когда мы бросились, уже было поздно что-либо сделать. В этой квартире уже живут молдоване. Мы подозреваем, что она накормила ее какими-то психотропными препаратами.

Сусіди зниклої розповіли, як рік тому біля старенької почала крутитися якась жіночка. Мовляв, вона часто гуляла з бабусею й носила їй усілякі гостинці.

Ганна Савівна, мешканка м. Києва:

- Говорила, что у нее опекунша появилась. Как-то раз на улице идут они под ручку и Дана ведет ее. Говорит, ой, как-то с Даночкой ходили. Куда-то они меня возили, я договор подписала. - А шо за договор? - Я не знаю, я там расписалася.

Олена, невістка постраждалої:

- Стали выяснять и оказалось, что мама находится в психлечебнице, куда отправила ее вот эта опекунша. Она договорилась с врачами о том, что маму кроме нее никому не выдавать, согласно договора о пожизненном содержании.

Підписаний договір про довічне утримання - взірець документації епохи Остапа Бендера. Засвідчений нотаріусом без наявності бабусиного паспорта папір оцінює київську квартиру старенької аж на шість тисяч гривень.

Сергій Костира, адвокат:

- Валентина Грищенко с начала 80-х годов находится на учете в психдиспансере и неоднократно проходила лечение. У нее диагноз шизофрения. Данный диагноз не позволяет заключать какие-либо договора.

Дізнатися, що ж насправді сталося з пані Валентиною, журналісти Свідка спробували з перших вуст.

- Назад!

- Добрий день!

- Я сказав назад!

- А хто ви такий?

Кілька хвилин - і ми прориваємося до кабінету керівника психлікарні. Утім, поспілкуватися з пенсіонеркою вдається лиш адвокатові.

- С ней вы можете общаться где угодно, только не на территории  больницы. Сын может ее забрать домой, выписать и общайтесь, пожалуйста, с ней, хто ж вам запрещает.

Сергій Костира, адвокат:

- Я настоял. чтобы мне показали Валентину Грищенко. Ее под руки вывели из клетки, она просилась домой, звала сына на помощь.

Щоби добитися правди, родичі пенсіонерки вже написали заяву до міліції. А ще готуються до тривалого судового процесу - кажуть, бабусина опікунка пригрозила, що долучить до справи впливових знайомих.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.