Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині дитина втонула в дренажному ставку

17 липня 2013, 00:27
Дата ефіру/події: Середа, 17 липня 00:27

2-річний хлопчик втопився у копанці біля власного будинку на Рівненщині. У воді, без ознак життя, маленького Миколку побачила мама. Разом з сільськими медиками вона намагалася врятувати дитину, та намарно.

Трагедія сталася у Старому Селі Рокитнянського району. Тато малюка розповідає: того дня був на роботі. За дитям наглядала дружина. Тільки відвернулася, сталось непоправне.

Юрій Пишняк, батько загиблого хлопчика: 

- Жінка по хазяйству, закривала банки. Я ще дзвонив до неї. Вона каже, десь Кольки нема, піду пошукаю. Вона даже не пішла до ставка, вона пішла його шукати, де трактора стоять. Його бистро знайшли, за чотири минути, но не откачали вже. 

Болото на власному подвір'ї чоловік збирався засипати і на його місці збудувати хлів. Водойму мав загородити, та не встиг. Такі копанки є мало не на кожному обійсті. 

Григорій Ковалець, Старосільський сільський голова:

- Це невелика вигода для народа, але народ мусить. Якби була посушка, то каждий собі чоловік не копав би. Але не всігда в состоянії кажда людина загородити. В цьому році двоє в нас втопилося, в прошлому було двоє. Третій рік я працюю - семеро дітей втопилося.

Сільський голова нарікає - населений пункт розташований в низині. Через надмір води люди не можуть навіть посадити городину.

Григорій Ковалець, Старосільський сільський голова:

- В прошлому році весною посадив. Були великі ливні. Посадив картошки 5 мішків, викопав три мішки. Тому що нема куди діватись воді, стоков нема - страдаємо ми всі. З того, що немає осушки і немає каналів, куди б збігали.

Немає дренажної системи, бідкаються селяни. Коштів на це у влади немає. Тож батькам доводиться пильнувати за дітьми.

Валерій, мешканець Старого Села:

- Стараємося не відпускати саму, щоб без надзора, а так забіжить по-любому.

- А лізуть?

- Ні, вона адже на цих, як йдуть у ту сторону, сама менше, але свариться саме більше, щоб не йшли, що не можна.

Місцева влада може лише зобов'язати господарів обнести свою копанку парканом. На сході мешканців села попередили - каратимуть гривнею кожного, хто цього не зробить.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.