Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Азовському морі російські прикордонники потопили човен з українцями

18 липня 2013, 21:57
Дата ефіру/події: Четвер, 18 липня 21:57

Українське судно з п'ятьма рибалками на борту та катер берегової охорони російських прикордонників зіштовхнулися в Азовському морі. Внаслідок зіткнення рибальський плавзасіб перекинувся. Врятували поки лише одного. Двоє загинули, ще двох шукають.

Мешканці Новоазовського району вийшли в море у середу близько 16 години. Чому вони опинилися в акваторії, що належить Росії, з'ясовують прикордонники обох країн. Утім, попередньо відомо - в районі коси Должанська їх почав переслідувати російський сторожовик. Наслідки гонитви фатальні.

Сергій Данилюк, керівник відділу Донецького прикордонного загону:

- Сталося зіткнення маломірного плавзасобу України та катери берегової прикордонної служби Російської федерації, внаслідок чого маломірний плавзасіб України перевернувся.

Одного з п'яти чоловіків врятували. Тіла двох виловили на ранок, ще двох - шукають. Усі вони - мешканці сіл Безіменного та Самсонового Донецької області. Їхній човен мав дозвіл на вихід у море. Але не як риболовецький - кажуть українські прикордонники.

Сергій Данилюк, керівник відділу Донецького прикордонного загону:

- При спілкуванні з черговим центром управління службою було повідомлено, що дані люди виходять з метою відпочинку в Азовське море.

За словами місцевих, риби в Азовському морі біля українських берегів майже не лишилося. Тож ловлять тарань та пеленгас у сусідній акваторії. Аби втекти від прикордонників-сусідів, використовують хитрий маневр: йдуть на російський катер у лобову, останньої миті повертаючи вбік. Аби уникнути зіткнення, охоронці кордону маневрують і втрачають швидкість. Поки їхній "мустанг" розвернеться, рибалки встигають втекти. Росіяни вже заявили, що трагічне зіткнення сталося саме за таким сценарієм. Тим часом українське МЗС сподівається на ретельне розслідування цього інциденту.

Євген Перебийніс, керівник Департаменту Міністерства закордонних справ України:

- Українська сторона вимагає всебічного та об'єктивного рослідування цього інциденту за участю як російських, так і українських компетентних органів.

Розпізнання тіл двох потонулих ще не було. Поки відомо лише і'мя врятованого чоловіка. Дружина одного із зниклих зізнається - роботи в селі немає, тож усі рибалять.

Наталя Дернова, дружина зниклого рибалки:

- Пошел он на берег. Куда, как, что? Потом сообщили. Я сейчас не могу ни с кем связать, не могу ни от кого ничего узнать.

Однак племінник одного із зниклих наполягає - п'ятеро чоловіків просто вийшли в море покататися.

Денис Дороган, племінник зниклого рибалки:

- Просто пошли кататься на прогулку. Сейчас ведется следствие, никто ничего толком не знает. Никто ничего не говорит. Известно о судьбе рыбаков? Каких рыбаков? Вы ошибаетесь. Это просто обычные люди, которые вышли покататься.

Розібратися, що саме сталося в Азовському морі, має допомогти відеозапис переслідування, який начебто мають російські прикордонники.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Русские мудаки достали! Украинская власть ничего не делает, a Украина ещё стелится перед этими кацапами из такой страны надо бежать, живем как в африке!
qwert 29.08.2013, 01:25 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.