Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі наркоман взяв в заручники дитину

23 липня 2013, 00:29
Дата ефіру/події: Вівторок, 23 липня 00:29

Наркоман з манією переслідування взяв у заручниці 13-річну дівчину. Коли оселю почав штурмувати Беркут, тридцятитрьохрічний чоловік спробував втекти, та зірвався й розбився насмерть.

Першими заручниками раніше судимого тридцятитрирічного Віталія Стратинського стали його ж батьки. Навіжений чоловік тримав їх у квартирі на вулиці Вільямса.

Сергій Резников, начальник ГУМВС України в Одеській області:

- Удерживает в квартире своих родителей, угрожая ножом. Причем своему отцу причинил телесные повреждения - переломы ребер. Об этом сообщила его мать.

Побачивши міліцію та лікарів, яких викликали люди, озброєний ножем чолов'яга переліз через балкон на восьмому поверсі. Сушарками дістався помешкання сусідів поверхом нижче. Там була лише тринадцятирічна Юля. Вона й стала черговою заручницею наркомана.

Любов Волошина, бабуся постраждалої:

- Она одела наушники. И сидит в компьютере. Потом говорит: слышу шум. Заходит туда. Он: Тише, я тебя не трону. Это он ей говорил. Зная нашу семью, он Юлю не обидел. Но морально, эмоционально...

Дівчинка злякано дивилася, як неадекватний сусіда з порізаними руками заливав все навколо кров'ю. Шукав зброю, в'язав мотузку з простирадл - так намагався втекти від оперативників, які оточили будинок.

Сергій Волошин, дідусь постраждалої:

- Он там был час сорок. Громил все. Пытался убежать куда-то. Взломал полностью на лоджии пол, чтобы уйти в люк. Внучка находилась там все время.

За словами правоохоронців, саме побоювання за життя дитини спонукало їх піти на штурм. Проте, перш ніж міліція увійшла до квартири, Віталій вибрався з помешкання через балкон. Намагався сушарками перебратися до іншої оселі. Але не втримався на стіні і впав. Загинув одразу.

Батьки Віталія певні - трагедії можно було уникнути. За їхніми словами, син нікого не бив і до стражів порядку вони не зверталися. Викликали лише лікарів, коли у хлопця почалася манія переслідування. 

Віктор Стратинський, батько загиблого:

- Он ни на кого не нападал. У него началась мания преследования. Что кто-то его ловит. Мы увидели, что это ненормально. Вызвали помощь, чтобы забрать его на лечение. А понаезжала вся эта милиция. Он испугался. Начал тикать. Из-за этого оборвался.

А от на думку матері, причина  трагедії - наркотики. Точка продажу поблизу приваблює більшість тутешніх.

Лариса Стратинська, мати загиблого:

- Продают эти соли, пакеты. И я лично эту будку сама взорву. Мне все равно, что будет со мной. Я потеряла ребенка. Они под залог берут документы, они берут все, что дети несут. И если встанут все родители, то им мало места будет, и ментам, и все на свете.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
будки надо брать штурмом как РОВД во Врадиевке и продавцов публично делать инвалидами, как они делают людей инвалидами!!!!
одессит 26.07.2013, 18:24 ответить
нелепая смерть очень жалко парня, а будки эти нужно сжечь ночью к чертовой матери
Виталий 23.07.2013, 05:38 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.