Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Житомирській області коноплі знищують з гелікоптерів

25 липня 2013, 22:44
Дата ефіру/події: Четвер, 25 липня 22:44

На Житомирщині з коноплями боролися за допомоги гелікоптерів. Ласим шматком для наркоторгівців стала територія колишнього цукрового заводу у Чуднівському районі. Там засіяли дурманом п'ятдесят гектарів землі. Роками рослину нищили, виорювали, спалювали. Однак дієвого результату це не дало. Тому правоохоронці і перейшли до радикальних дій.

Про наркотичну рослину у Великих Коровинцях знають навіть діти. Для місцевих це лихо, з яким щороку борються і міліція, і громада селища.

Леонід, мешканець селища Великих Коровинців:

- Я думаю, що як переважна більшість населення наших Коровинець, виражу думку всіх. Така гадость не повинна рости і не портити майбутнє наших внуків і дітей.

Лариса Пащенко, селищний голова Великих Коровинців:

- І про ці коноплі знає пів-України. Приїжджають з відусіль і страдають молоді діти.

Після невдалих спроб знищити дурман вручну та наземною технікою, вирішили використати гелікоптер і хімікати.

Максим Самчик, голова Чуднівської райдержадміністрації:

- Нажаль, це біда і для району, і для сусідніх. Тож ми вирішили спільно акумулювати певні кошти, найняти техніку.

Адже територія, яку облюбували коноплі - півсотні гектарів. Керівник місцевої міліції розповідає, що після закриття підприємства - а минуло вже понад десять років - дурман вабить наркоділків з усієї області і навіть з сусідніх.

Володимир Остапчук, керівник Чуднівського РВ міліції:

- Біля цього села ми затримували молодих людей, які намагаються нарвати для себе і на продаж коноплю. Ми ставили заслони, це ефективно, але я розумію, що стільки часу віддати, щоб все це зберегти, щоб не дати вирвати - неможливо. Через те було прийнято рішення обробити раундапом і спалити його.

Після консультацій з аграріями правоохоронці сподіваються, що хімікати, якими обробили відстійники, знищать рослину з корінням.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.